Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

108

Strălucit-ai Fecioară a lui Dumnezeu, din aurora dreptății, Soarele cel adevărat, luminând pe toți cu înțelepciune de la Dumnezeu Fiul tău și aducând la cunoștința adevărului pe cei ce cu credință cântă ție: Bucură-te bucuria noastră, acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ. (din Icosul 6)

Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat în dimineața zilei de vineri, 8 iulie 2022, slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, în fața icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăţ, la Catedrala Mitropolitană din municipiul Chișinău.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
720

A trecut la Domnul preacucernicul părinte și pictor bisericesc Iurie Beiu

Zilele acestea a trecut la Domnul preacucernicul părinte Iurie Beiu, preot al bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Șalvirii Vechi. Slujba Prohodului a fost săvârșită de către protopopul bisericilor din raionul Drochia protoiereul mitrofor Pavel Vuluța, împreună cu un sobor de preoți din circumscripție. Părintele Iurie Beiu a fost primul paroh al bisericii „Sf. Apostoli […]


Foto