Sfințirea și înălțarea turlei pe clopotnița-paraclis de la intrarea în satul Șolcani, raionul Soroca

554

În dimineața zilei de 13 iulie 2019, Episcopul Ioan al Sorocii, însoțit fiind de către Protoiereul Nicolae CRAVEȚ, secretar al Vicariatului de Soroca, a vizitat localitatea Șolcani din raionul Soroca.

La intrarea în sat a fost construită o clopotniță-paraclis cu hramul în cinstea „Tuturor Sfinților”.

Lucrarea se realizează la inițiativa și sub auspiciile Domnului primar Boris ROTARI, dar și cu sprijinul enoriașilor comunității.

În prezența unui sobor de preoți și a creștinilor, episcopul sorocean a oficiat slujba de sfințire a turlei și a crucii ce s-au înălțat și montat pe paraclis.

Vlădica Ioan s-a adresat creștinilor, vorbindu-le despre rolul troițelor, al paracliselor și al clopotnițelor edificate la intrarea în localitate, ca fiind adevărate fortărețe spirituale, dovedind trecătorilor despre evlavia și atașamentul oamenilor din parohie față de cele sfinte.

La acest eveniment au mai participat Dl Corneliu PADNEVICI, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Dl Ghenadie MUNTEAN, președinte al raionului Soroca, Dl Victor SĂU, primar al municipiului Soroca, Dl Boris ROTARI, primar al comunei Șolcani, Dna Victoria ANDRIUȚĂ, primar al satului Șeptelici, Dl Serghei DRAGAN, antreprenor, Dl Feodosie BORDIAN, viceprimar al municipiului Soroca ș. a.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
793

Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni

11 noiembrie 2018, în duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. Alături de Ierarh au liturghisit preoții slujitori ai acestei catedrale. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul PETRU a ținut un cuvânt de învățătură pe marginea […]


Foto