Sfinții Apostoli Petru și Pavel sărbătoriți la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

876

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 29 iunie/ 12 iulie pe unii dintre cei mai mari și mai cunoscuți dintre sfinți, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cei doi Apostoli au fost martirizați la Roma în timpul persecuției împăratului Nero, din anul 67.

În această zi de mare sărbătoare, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. Alături de Preasfinția Sa a slujit soborul preoțesc al Catedralei Episcopale, iar la la slujbă au participat numeroși credincioși.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, chelarul Catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului”, protoiereul Alexandru ILESCU, a fost decorat cu dreptul de a purta Mitră.

La timpul corespunzător al Sfintei Liturghii, Mihail ROTARI, student al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama Catedralei episcopale sorocene.

După Rugăciunea Domnească Tatăl Nostru, numeroși credincioși au primit Sfânta Euharistie, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul de preoți „Fericita Agafia de la Cușelăuca”, condus de preotul Valeriu BUMBAC.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2047

Câte păhare de vin se cuvin la Sfinţii 40 de Mucenici?

Data de 9/22 martie este înscrisă în calendarul bisericesc drept zi de cinstire a Sfinţilor 40 de mucenici care au pătimit în Sevastia Armeniei. Şi dacă unii creştini au mai auzit câte ceva din martirajul pentru Hristos a acestor bravi ostaşi, atunci marea majoritate a „căutătorilor de praznice” sunt în aşteptarea închinării „câtorva” pahare în […]


Foto