A fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, arhimandritul Hrisostomos (Panas) – parohul Catedralei cu hramul Înălțarea Domnului din Chișinău

998

În dimineața zilei de 14 decembrie 2019 a fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu,  arhimandritul Hrisostomos (Panas) – parohul Catedralei cu hramul Înălțarea Domnului din Chișinău.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru odihna sufletului celui răposat Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neâncăpător pentru mulțime credincioși care au participat la serviciul divin.

Vorbind la căpătâiul nou-adormitului rob al lui Dumnezeu, arhimandritul Hrisostomos, Preasfințitul Siluan a transmis mesajul de consolare al Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, familiei îndurerate. A adresat condoleanţele rudeniilor precum şi celor apropiați, rememorând cele bune şi de folos, pe care le-a făcut vrednicul de pomenire. „În aceste momente de întristare și doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1Tesaloniceni 4, 13-14).

Prea Sfinția Sa a vorbit despre rodnica activitate a arhimandritului Hrisostomos și a îndemnat membrii îndureratei familii, rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut pe nou-adormitul arhim. Hrisostomos, să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire alături de cei drepți.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

sursa manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
1821

Cinul spălării picioarelor la mănăstirea Saharna

In Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor, după obiceiul Sfintei Mănăstiri, stareţul a săvârșit Cinul spălării picioarelor a celor doisprezece din vieţuitorii mănăstirii. Acest ritual se face în amintirea spălării picioarelor Apostolilor de către Hristos, înainte de Cina cea de Taină. Rânduiala cere ca cel mai mare să spele picioarele celor mai mici, aşa […]