Sfinţirea noii biserici „Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de Biruință” din satul Corpaci, raionul Edineț

1627

În joia Săptămînii Luminate, la 6 mai 2021, cînd facem pomenirea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, biserica din localitatea Corpaci, raionul Edineț s-a aflat în veșmînt de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Prea Sfinţitul Nicodim, a oficiat mai întîi slujba de sfințire a prestolului și a bisericii, după care a urmat prima Sfîntă şi Dumnezeiască Liturghie în noul locaș de închinare cu hramul „Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe”.

La acest eveniment important din viaţa parohiei Corpaci a luat parte un sobor de preoţi din cuprinsul Blagociniei Edineț în frunte cu părintele blagocin, protoiereul Genadie Dascal, fiind prezenți primarul satului, ctitorii bisericii şi numeroşi credincioşi. Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de corul fraților mănăstirii Nicoreni, în simfonie liturgică cu credincioşii prezenţi.

Acest eveniment este o adevărată sărbătoare pentru locuitorii satului Corpaci. S-a împlinit visul sătenilor de a avea un locaș de rugăciune.

De menționat că prima piatră de temelie pentru construirea noii biserici s-a pus cu 3 ani în urmă. Slujba de sfinţire a locului a fost oficiată pe data de 25 noiembrie 2018, de către Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. Lucrările de construcţie au fost coordonate de către părintele paroh, protoiereul Valentin Croitoru.

Foto: Chiril Țimbaliuc, Pavel Ursu

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1617

Care este calea cea mai bună de a-l ajuta pe aproapele?

După învăţătura Bisericii toți credincioşii facem parte din acelaşi corp al unei singure Biserici, al cărei cap este Hristos, iar noi suntem mădularele acelui corp. Iar fiecare suntem mădular unul altuia, după cum zice Apostolul. Toţi ne-am botezat în acelaşi Duh şi în acelaşi trup înviem. De aceea trebuie să ne îngrijim de celelalte mădulare […]


Foto