Sfinții Ioachim și Ana prăznuiți la Sângera

1741

Cel de-al doilea hram al or. Sângera este închinat Sf. Ioachim și Ana, pe care i-am sărbătorit astăzi, 22 septembrie. În câțiva ani s-a ridicat o splendidă biserică chiar la intrarea în orășel. De multă vreme se dorea încă un sfânt locaș, care a fost zidit, este înălțat și în care se desfășoară lucrările de finisare în interior. Aceste ample lucrări au fost posibile grație părintelui-paroh Hristofor Tverdostup, care muncește personal cu timp și fără timp, constuind și amenajând biserica, dar și cioplind în sufletele enoriașilor.

Recent părintele și-a sărbătorit cea de-a șaizecea toamnă din ziua nașterii, iar bucuria sărbătorii a fost dublă. La hramul bisericii au poposit numeroși slujitori și credincioși, cinstind-o pe Maica Domnului și sfinții ei părinți, Ioachim și Ana. Slujba Sf. Liturghii a fost oficiată în sobor de preoți și diaconi, avându-l drept protos pe arhim. Serafim (Goncear).

Cu prilejul sfintei sărbători părintele Hristofor ne-a împărtășit câteva gânduri: ”Îi avem aproape de suflet pe părinții Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Or, când cinstești pe cineva, ești cu gândul și la cei care i-au dat viață, au format-o duhovnicește. Același gând îl avem pentru rudele Maicii Domnului, care devin prin extensie și rudele noastre, care mijlocesc rugăciuni pentru toți care se roagă acestor vrednici părinți. Nădăjduim, prin rugăciunile lor, ale sterpilor binecuvântați cu o pruncă abia la bătrânețe, să binecuvânteze Bunul Dumnezeu toate cuplurile infertile, care vor să dea naștere și să educe creștinește copilași”.

Slujba praznicală a culminat cu împărtășirea credincioșilor, urmând un Te Deum de mulțumire și agapa frățească.

A consemnat pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
4211

Ah, mândria asta mi le fură pe toate!

Cînd îți pare că stai cel mai bine, cazi, Cînd îți pare că ești primul, altul ia cununa, Cînd îți pare că numai tu știi, uiți, Cînd îți pare că ești sus, aluneci, Cînd îți pare că numai tu poți, lovești strîmb, Cînd îți pare că te înalți, e pînă la momentul din care te […]