Sfinții Arhangheli sărbătoriți la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Racovăț, r. Soroca

1302

Marți, 21 noiembrie 2017, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Racovăț, raionul Soroca.

În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către Protoiereul Marcel Borozan, paroh al bisericii, împreună cu enoriașii.

La Sfânta Liturghie s-a rugat alături de PS Ioan, Protopopul bisericilor din raionul Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț și un sobor preoțesc.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Ioan a relatat creștinilor învățătura Sfintei noastre Biserici despre lumea cea nevăzută a îngerilor și rolul acestora în lucrarea mântuirii oamenilor.

La final, după ce au primit Sfânta Euharstie, cei prezenți au fost felicitați cu ocazia acestei zilei dedicată celebrării puterilor cerești.

Cântările liturgice au fost interpretate de către corul mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Curchi, condus astăzi de către Maestrul Ion Timofti.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
3082

Chemarea Apostolilor și chemarea noastră

Evanghelia din Duminica a doua după Cincizecime ne relatează despre chemarea la apostolat a ucenicilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, totodată aceasta nu este doar o chemare adresată apostolilor, ci peste timp şi nouă. Hristos ne cheamă pe fiecare dintre noi să-i fim ucenicii Lui pentru a duce lumii bucuria venirii Sale şi mesajul Evangheliei. Nu […]

Articole postate de același autor
2347

Starețul Efrem Vatopedinul: „Facebook-ul a distrus multe familii”

Acum câteva zile a rânduit Dumnezeu să ajungem în Muntele Athos. Pentru mine a fost prima dată și ceva cred că s-a schimbat în sufletul meu după această vizită. Schimbarea cred că are la bază rânduiala pe care am observat-o în viețile acestor oameni, duhul lor de rugăciune și de închinare permanentă către Dumnezeu, depărtarea […]