Sfinții Arhangheli sărbătoriți la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Racovăț, r. Soroca

2195

Marți, 21 noiembrie 2017, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Racovăț, raionul Soroca.

În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către Protoiereul Marcel Borozan, paroh al bisericii, împreună cu enoriașii.

La Sfânta Liturghie s-a rugat alături de PS Ioan, Protopopul bisericilor din raionul Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț și un sobor preoțesc.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Ioan a relatat creștinilor învățătura Sfintei noastre Biserici despre lumea cea nevăzută a îngerilor și rolul acestora în lucrarea mântuirii oamenilor.

La final, după ce au primit Sfânta Euharstie, cei prezenți au fost felicitați cu ocazia acestei zilei dedicată celebrării puterilor cerești.

Cântările liturgice au fost interpretate de către corul mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Curchi, condus astăzi de către Maestrul Ion Timofti.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
1567

Duminica XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În Duminica XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie, la care au participat mulțime de credincioși ai urbei. „Sfânta Evanghelie din Duminica a XV-a după Rusalii este Evanghelia poruncii celei mai mari, și anume porunca iubirii. […]

Articole postate de același autor
1169

Taina Mărturisirii și ședința administrativă a clerului din Protopopiatul Florești

În perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Vladimir, Mitropolitul Chșinăului și al întregii Moldove, în toate Protopopiatele din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova se desfășoară ședințe administrative preoțești și Taina Mărturisirii pentru slujitorii Bisericii. Preoții din Protopopiatul Florești au prticipat la Taina Mărturisirii, urmată de oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte Sfințite în cele patru […]