Sfinții Arhangheli sărbătoriți la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Racovăț, r. Soroca

1636

Marți, 21 noiembrie 2017, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Racovăț, raionul Soroca.

În dimineața zilei, Episcopul Sorocii a fost întâmpinat de către Protoiereul Marcel Borozan, paroh al bisericii, împreună cu enoriașii.

La Sfânta Liturghie s-a rugat alături de PS Ioan, Protopopul bisericilor din raionul Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț și un sobor preoțesc.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Ioan a relatat creștinilor învățătura Sfintei noastre Biserici despre lumea cea nevăzută a îngerilor și rolul acestora în lucrarea mântuirii oamenilor.

La final, după ce au primit Sfânta Euharstie, cei prezenți au fost felicitați cu ocazia acestei zilei dedicată celebrării puterilor cerești.

Cântările liturgice au fost interpretate de către corul mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Curchi, condus astăzi de către Maestrul Ion Timofti.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
6195

„Acest neam de diavoli nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post”

Căderea în păcat a protopărinților noștri a făcut posibilă pătrunderea forțelor întunericului în sufletul omului. Dacă Dumnezeu ne-ar fi înzestrat cu darul de a vedea lucrurile înfricoșătoare care de multe ori se cuibăresc în inima noastră, ne-am fi îngrozit. Astfel, dacă omul nu poate sau nu vrea să lupte pentru a se curăți de toate […]

Articole postate de același autor
2816

Ceea ce nu poate face omul face Dumnezeu

Comuniunea cu Dumnezeu Când omul primește primul mesaj [al lacrimilor], atunci înțelege că, fără să încerce, există o gândire adâncă. Adică mintea lui unește întru sine pe cele despărțite și creează numai o distanță lungă suitoare. Mintea lui urcă precum o săgeată și nu se teme de nimic. Cu cât vede neantul în raport cu […]


Foto