Slujbă arhierească la Catedrala din Soroca

125

În dimineața zilei de 21 mai a avut loc cinstirea liturgică a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul la Catedrala Episcopală "Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Soroca.

Serviciul divin a fost oficiat de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, fiind înconjurat de un impunător sobor de preoți și diaconi, participând numeroși credincioși din cuprinsul Vicariatului de Soroca.

Un mesaj din partea clerului a transmis prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, dorindu-i Episcopului Ioan, care își sărbătorește ocrotitorul ceresc, ani mulți în slujba Bisericii, puteri trupești și duhovnicești în calitate de vrednic ierarh al Bisericii.

PS Ioan a mulțumit celor prezenți pentru rugăciunea comună, rostind un cuvânt de învățătură.

Este de menționat faptul că în această primăvară Preasfințitul Ioan a împlinit cinci ani de la hirotonia în treapta de arhiereu, cu titlul ”de Soroca”, fiind în ascultarea de Vicar Mitropolitan și conducând Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media.

 

 


Articole Asemănătoare
1146

Liturghie în Duminica Fiului risipitor la Catedrala episcopală din or. Soroca

PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat în Duminica întoarcerii Fiului risipitor Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala episcopală din Soroca. După slujbă, PS IOAN, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală de la Luca 15, 11-32, ce istoriseşte Pilda întoarcerii Fiului risipitor. […]

Articole postate de același autor
187

Duminica Cincizecimii sărbătorită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

Astăzi, 7 iunie 2020, la zece zile după Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos la cer și 50 de zile de la Învierea Sa din morți, creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile – Pogorârea Sfântului Duh, cunoscută și sub denumirea de “Cincizecime”, sau cea populară de „Duminica Mare”. În primele secole creștine, praznicul Cincizecimii era o dublă sărbătoare: a […]