Slujbă arhierească la Catedrala din Soroca

379

În dimineața zilei de 21 mai a avut loc cinstirea liturgică a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul la Catedrala Episcopală "Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Soroca.

Serviciul divin a fost oficiat de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, fiind înconjurat de un impunător sobor de preoți și diaconi, participând numeroși credincioși din cuprinsul Vicariatului de Soroca.

Un mesaj din partea clerului a transmis prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, dorindu-i Episcopului Ioan, care își sărbătorește ocrotitorul ceresc, ani mulți în slujba Bisericii, puteri trupești și duhovnicești în calitate de vrednic ierarh al Bisericii.

PS Ioan a mulțumit celor prezenți pentru rugăciunea comună, rostind un cuvânt de învățătură.

Este de menționat faptul că în această primăvară Preasfințitul Ioan a împlinit cinci ani de la hirotonia în treapta de arhiereu, cu titlul ”de Soroca”, fiind în ascultarea de Vicar Mitropolitan și conducând Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media.

 

 


Articole Asemănătoare
1206

Sîmbăta Sfîntului Mare Mucenic Teodor Tiron la Catedrala din Soroca

În prima sîmbătă a Postului Mare, dedicată Marelui Mucenic Teodor Tiron, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Ioan Gură de Aur, la care au participat mulțime de credincioși ai urbei. În cadrul slujbei divine, enoriașii s-au spovedit și s-au cuminecat […]

Articole postate de același autor
342

Preotul misionar Veniamin Onu a fost decorat pentru munca depusă pe tărâmul social-filantropic al Bisericii

Joi, 3 decembrie, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului al Întregii Moldove l-a primit în audiență la Reședința mitropolitană pe Protoiereul mitrofor Veniamin Onu, paroh al bisericii cu hramul Sf. Irh. Nicolae din orașul Vicenza, Italia. Preotul misionar Veniamin Onu desfășoară în ultimii ani o amplă activitate socială, implicându-se în mai multe proiecte de caritate și […]