Slujbă arhierească la Catedrala din Soroca

34

În dimineața zilei de 21 mai a avut loc cinstirea liturgică a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul la Catedrala Episcopală "Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Soroca.

Serviciul divin a fost oficiat de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, fiind înconjurat de un impunător sobor de preoți și diaconi, participând numeroși credincioși din cuprinsul Vicariatului de Soroca.

Un mesaj din partea clerului a transmis prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, dorindu-i Episcopului Ioan, care își sărbătorește ocrotitorul ceresc, ani mulți în slujba Bisericii, puteri trupești și duhovnicești în calitate de vrednic ierarh al Bisericii.

PS Ioan a mulțumit celor prezenți pentru rugăciunea comună, rostind un cuvânt de învățătură.

Este de menționat faptul că în această primăvară Preasfințitul Ioan a împlinit cinci ani de la hirotonia în treapta de arhiereu, cu titlul ”de Soroca”, fiind în ascultarea de Vicar Mitropolitan și conducând Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media.

 

 


Articole Asemănătoare
1006

Sîmbăta Sfîntului Mare Mucenic Teodor Tiron la Catedrala din Soroca

În prima sîmbătă a Postului Mare, dedicată Marelui Mucenic Teodor Tiron, la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din or. Soroca, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Ioan Gură de Aur, la care au participat mulțime de credincioși ai urbei. În cadrul slujbei divine, enoriașii s-au spovedit și s-au cuminecat […]

Articole postate de același autor
508

Numără-mă printre ai Tăi

Mulțumesc, Doamne, pentru rană, căci prin ea va pătrunde într-o zi lumina. Dă-mi, Doamne, smerenie când inima mea se înalță spre deșertăciune. Sădește gândul bun, ca nu cumva să stărui în rea cugetare. Dă-mi, Doamne, luciditate când pașii mei o iau pripit pe cărările ce duc spre întunericul cel mai de dinafară. Nu mă pierde, […]