Sfaturi pentru folos duhovnicesc

906

Fiecare să fie conștient că, dacă lucrează ceva, este pentru Dumnezeu și are plată de la Domnul. Deci nu-l interesează ce face altul. Dacă apare cârteala, lucrul ăla nu mai are valoare duhovnicească.

Să te rogi să-ți dea Domnul răbdare și smerita cugetare ca să ai pacea sufletului. Cel mai mare lucru este să ai pacea sufletului, în orice situație, orice ți-ar zice cineva.

Ascultă, când cineva se învinovățește pe sine de toate, să știi că atunci e aproape de Dumnezeu, iar când se îndreptățește pe sine, atunci diavolul este cu el.

Nimeni nu vrea să știe că cel mai mare lucru este să te cunoști cu adevărat pe tine, cine ești cu adevărat. Asta este cea mai mare virtute.

Nicăieri Ortodoxia nu ne obligă să vedem greșelile altuia, ci să ne vedem pe noi și să ne smerim și să ne considerăm mai răi ca toți.

 

(Starețul Dionisie – Duhovnicul de la Sfântul Munte Athos, Editura Prodromos, 2009, pp.287-289-297)


Articole postate de același autor
925

Seminarul ”Familia este baza națiunii” organizat de către Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului

Joi, 17 februarie, 2022, în cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, s-a desfășurat un seminar cu tema: „Familia este baza națiunii”, cu participarea specialiștilor principali și a managerilor de centre. Activitatea a debutat cu cuvântul de salut al șefului DGPDC, domnul Sergiu Oceretnîi. Părintele Octavian Moșin, parohul bisericii USM „Întîmpinarea Domnului”, a ținut un […]