Sfântul Mare Mucenic Gheorghe venerat la Academia ”Ștefan cel Mare”

843

În ziua pomenirii Sf. M. Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință, la capela ce-i poartă numele din incinta Academiei ”Ștefan cel Mare” din Chișinău s-a săvârșit un serviciu divin. Ceremonia religioasă a fost oficiată de preotul-capelan Octavian Moșin.

A urmat un cuvânt de învățătură adresat efectivului instituției, fiind prezentată perioada de după Învierea Domnului și crâmpeie din viața și martiriul sfântului pomenit.

Sfântul M. Mc. Gheorghe, de rând cu Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare, sunt considerați protectorii acestei instituții, în care sunt pregătiți anual sute de colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne.

Din anul 2003 a fost deschisă și binecuvântată de către ÎPS Mitropolit Vladimir capela din incinta instituției, care face parte din complexul de educație moral-spirituală a celor care activează și studiază în cadrul acestei academii. Săptămânal se organizează servicii divine și lecții de catehizare cu studenții acestei instituții de învățământ superior.


Articole postate de același autor
1508

Viața între vameși și farisei

Zis-a Domnul pilda aceasta: doi oameni s-au dus în templu ca să se roage: unul era fariseu şi altul vameş. Fariseul, stând drept, se ruga în sine astfel: Dumnezeule, îţi mulţumesc pentru că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi şi desfrânaţi, sau ca acest vameş. Postesc de două ori pe săptămână şi dau zeciuială […]