Sfânta Mănăstire Cușelăuca – loc de rugăciune și vindecare

503

În satul Cușelăuca (raionul Șoldănești) se află Mănăstirea de maici „Cuşelăuca” fondată în anul 1786, pe o pantă, lîngă rîulețul Ciorna.

Mănăstirea este înconjurată de păduri, are două biserici. În anul 1960, locașul a fost închis de autorități. Multe călugărițe au rămas aici ca angajate ale colhozului înființat pe teritoriul mănăstirii.

În stăreţie şi adăpostul mănăstirii a fost spital pentru cei care sufereau de boli pulmonare. Biserica de vară a fost transformată în club, mai apoi devine depozit pentru cărbuni, iar în cea de iarnă “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din 1968 pînă în 1970, gospodăria agricolă din localitate a deschis o crescătorie de păsări.

Ruinată, mănăstirea a fost reînființată în anul 1988, iar în 1989 este resfințită.

În mănăstire se află sfintele moaște făcătoare de minuni ale călugăriței Agafia Maranciuc, trecută la cele veșnice în anul 1873. Deși paralizată, ea a vindecat încă din timpul vieții, foarte mulți oameni.

Creştinii vin la mormîntul maicii Agafia pentru a se ruga de sănătate şi pentru a lua apă vindecătoare de la fîntîna suferindei maici.

Tot aici se află o minunată icoană, numită a "Maicii Domnului de la Moldova", pictată în 1895 în mănăstirea „Sfîntul Pantelimon” de la Muntele Athos.

 

Sursa: ETNOtravel


Articole postate de același autor
1092

Patru Episcopi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova au fost avansați în treapta de Arhiepiscop

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, Sanctitatea Sa Kiril, Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova. Patriarhului i-a coliturghisit întreg Episcopatul Bisericii Ortodoxe din Moldova în următoarea componență: Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, […]