Serviciu divin în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul ceresc al Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”

483

În ziua de 23 aprilie/6 mai toți creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtător de biruințe, ocrotitor al Moldovei.

În preajma acestei sărbători creștine, în Capela Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, care îi poartă numele, a fost onorat acest sfânt martir. Evenimentul la care a participat cadrul profesoral-didactic și studenții instituției, a început cu o rugăciune oficiată de preotul Octavian Moșin.

Protoiereul s-a rugat pentru efectivul instituției pe care l-a blagoslovit și a adus cuvântul lui Dumnezeu tinerei generații.

Totodată capelanul instituției, protoiereul Octavian Moșin, a venit în fața celor prezenți cu o predică povățuitoare. În calitatea sa de Președinte al Asociației Studenților Creștini Ortodocși, a adus mulțumiri efectivului Academiei „Ștefan cel Mare” pentru implicare activă în acțiuni de voluntariat desfășurate în diverse lăcașe sfinte din țară, precum și pentru reabilitarea monumentelor istorico-culturale. În acest context, Părintele Octavian a decernat Diplome de merit de care s-au învrednicit 2 angajați și 84 de studenți ai instituției.

Sursa: academy.police.md


Articole postate de același autor
332

ÎPS Mitropolit Vladimir a fost decorat cu distincția supremă a Bisericii Ortodoxe din Ucraina – Ordinul „Însemnul Întâistătătorului”

18 august 2022 – După oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală, cu ocazia jubileului de 70 de ani a Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Preafericitul Mitropolit Onufrie, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, prin prezența Înaltpreasfințitului Meletie, Mitropolit de Cernăuți și Bucovina, a decorat pe omagiatul zilei de astăzi, ÎPS […]


Foto