Sfaturile îngerului

5443

De aceea, sa nu mai ghiceşti în cafea şi să cinsteşti pe fiecare femeie ca pe o soră şi ca pe mamă, pe fiecare tînăr ca pe un frate şi pe tot omul în vîrstă ca pe tată. Şi să тг mai înjuri. Roagă-te lui Dumnezeu şi pocăieşte-te de toate păcatele pe care le-ai făcut.

Iubeşte pe oameni, dar faptele lor rele să le urăşti. Iartă pe toţi, ca să ţi se ierte şi ţie păcatele. Dreapta ta judecată şi bunătatea au cîntărit mai greu decît păcatele tale. Trebuie să te spovedeşti la una din bisericile ortodoxe; apoi să te împărtăşeşti cu Trupul şi Sîngele Domnului nostru Iisus Hristos şi Domnul îţi va ierta păcatele. De astăzi să nu mai păcătuieşti şi să te botezi în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh”.

Apoi îngerul îşi face cruce, arătîndu-mi cum trebuie să fac şi eu corect semnul sfintei Cruci:  “În rugăciune să te rogi la toţi sfinţii şi la sfîntul tău patron, la apostoli, la prooroci, la îngeri, la arhangheli, la Heruvimi şi Serafimi, continuă îngerul, dar mai ales decît la toţi şi în primul rînd, la Prea Sfînta Născătoare de Dumnezeu Maria, Mama lui Hristos Dumnezeu, pentru că slava ei, cinstea şi înălţimea ei sunt mai mari decît ale tuturor îngerilor din Cer. Ea este grabnică ajutătoare tuturor celor ce o cheamă cu evlavie în ajutor.

Să ţii minte, Duşane (1), şi acest lucru: ori de cîte ori un păcătos se pocăieşte sincer, se roagă lui Dumnezeii să-i ierte păcatele şi ne cheamă în ajutor şi pe noi care ne aflăm în Cer, în aceeaşi clipă şi noi rugăm pe Dumnezeu Tatăl, pe Fiul şi pe Sfîntul Duh ca să-i ierte păcatele. Atunci se face cu adevărat şi în Cer bucurie.

De acum să prăznuieşti pe Sfînta Paraschiva, patroana familiei tale, pe care tatăl tău o prăznuieşte. Ea, Duşane, se roagă pentru toţi ai tăi şi pentru toţi cei ce o cinstesc şi o pomenesc. Şi-ţi mai spun ceea ce ţi-a spus marele Apostol Petru: Foloseşte puţina viaţă care ţi-a mai rămas pentru mînţuirea ta şi poţi să te mîntuieşti numai prin post, rugăciune, prin primirea Sfintei împărtăşanii şi prin fapte bune.

Împlineşte cu sfinţenie toate poruncile Domnului pînă la sfîrşitul vieţii. Despre cele văzute acum să nu povesteşti nimănui înainte de trecerea celor trei luni, după care poţi să le spui la rudenii şi la vreun prieten de-al tău.

Mai ţine minte şi aceasta: Cînd te rogi lui Dumnezeu, să ai gîndurile adunate şi să te adresezi lui Dumnezeu cu smerenie. Cînd posteşti, să nu fii trist şi supărat, ci vesel şi zîmbitor. Nu trebuie să ştie cineva despre această nevoinţă a ta.

In lume să fii şi în viitor comunicabil, cu cei ce se bucură, să te bucuri, dar în toate măsurat şi stăpîn pe tine; cu cei ce plîng, plîngi şi mîngîie-i. Să respecţi legile şi stăpînirea şi să împlineşti cele rînduite de stăpînire.

Să te rogi lui Dumnezeu şi să-L ai mai presus de orice. Dacă ai nevoie de sfat sau ajutor duhovnicesc, mergi la Biserica lui Hristos. .[…] Noul Testament citeste-l regulat.”

[1] Dusan este un crestin ortodox sarb, care se afla in indoiala si nepocainta, si care  a avut o descoperire dumnezeiasca despre viata de dincolo de mormant in vara anului 1976.

Din Minuni din vremea noastrã – Viatã dupã moarte, Ed. Axa Botosani, Pag. 56-58


Articole Asemănătoare
3842

Cel ce-şi iubeşte femeia, pe sine se iubeşte

„Aşa sunt datori bărbaţii să-şi iubească femeile”, continuă Apostolul, „ca pe propriile lor trupuri. Cel ce-şi iubeşte femeia, pe sine se iubeşte. Că nimeni vreodată nu şi-a urât trupul; dimpotrivă, fiecare îl hrăneşte şi-l îngrijeşte, precum şi Hristos, Biserica; pentru că noi suntem mădulare ale trupului Său, din carnea Lui şi din oasele Lui” (Efeseni […]

Articole postate de același autor
3473

Iubește-i pe toți, fără să te aștepți ca ceilalți să te iubească

Să încetăm cu văicărelile muierești!  Pe Hristos, măi, pe Hristos să-L iubim cu putere, cu dragoste dumnezeiască! Fericit monahul care a învățat să-i iubească pe toți și nu cere altora să-l iubească și nici nu-i pasă dacă alții-l iubesc ori ba. Tu iubește-i pe toți în taină și roagă-te înlăuntrul tău. Varsă peste toți iubirea […]