Sărbătoarea Învierii Domnului și în casele bătrânilor singuratici din satul Cruglic

1767

Sarbatoarea Invierii Domnului la biserica din satul Cruglic a adus multa bucurie batrinilor singuratici si oamenilor bolnavi din localitate. Lumina Invierii Domnului s-a revarsat asupra fiecarul credincios cu bucurie.

Si anul acesta enoriasii bisericii noastre au primit focul haric pentru al patrusprezecelea an consecutiv. In cadrul Sfintei Liturghii impreuna ne-am rugat pentru bunastarea tuturor dreptcredinciosilor crestini. A fost citit din pastorala mesajul de felicitare al Inaltpreasfintitului Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al Intregii Moldove. Credinciosii au asteptat cu nerabdare sfintirea pascutelor si oualelor pentru a se bucura intreaga saptamina luminata de maretul eveniment al Invierii Domnului.In dimineata zilei, preotul Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic a vizitat unii batrini singuratici si bolnavi ai localitatii, care ne-au primit cu lacrimi de bucurie.

Toti cei vizitati au primit daruri pascale si un ajutor financiar modest. Aceasta a fost posibil enoriasilor bisericii noastre, care ne-au sprijinit in acest gest de milostenie. Ne dorim sa vizitam si saptamina viitoare ceilalti batrini ai satului nostru aducandu-le bucuria si binecuvantarea Invierii Domnului.

Pr.  Nicolae Ciobanu

nicolaeciobanu.wordpress.com


Articole Asemănătoare
1997

Întâlnire cu tinerii la biserica din satul Hîrtopul Mare

În cadrul săptîmânii Tineretului Ortodox, la 22 aprilie în comuna Hîrtopul Mare r. Criuleni a fost organizată o seară duhovnicească deosebită. Tinerii s-au adunat în biserica din s. Hîrtopul Mic de unde în frunte cu preotul Grigore Plăcintă au pornit un drum al crucii prin ambele sate. Credincioșii cu icoane în mână și cântări duhovnicești […]

Articole postate de același autor
5831

Ce este depresia?

O combinţie de gânduri. Omul se gândeşte: va fi asta, va fi cealaltă. În realitate nu va fi nimic. El doar îşi face gânduri şi singur se complică. Se gândeşte că pentru proastra lui dispoziţie este altcineva vinovat. Dar nu e aşa, e însuşi omul vinovat. Te duci apoi la familia ta, dar eşti mâhnit. […]