Sărbătoarea căntecului pascal, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău

1850

Astăzi, 21 aprilie, curent, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău s-a desfășurat Sărbătoarea de colinde și cântece pascale „Pascala-2018”, organizată de Uniunea Muzicienilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, Protopopiatul I, Chișinău, Protopop Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Primăria municipiului Chișinău și Patiseria Crème de la Crème, sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Svetlana Bivol, președintele UMM și Diana Dicusarî, director general CNCPPCI, au salutat participanții la sărbătoare, îndemnându-i să păstreze și să valorifice cântecul popular pascal.

În cadrul evenimentului au evoluat interpeții Nicolae Gribincea, Marina Coptu și formațiile folclorice: „Iedera” de la CRCT „ARTICO” din or. Chișinău, cond. art. Valentina Osoianu; „Tudorițele” din s. Todirești, r-nul Ungheni, cond. art. Elizaveta Mămăligă; „Mugurașii” din s. Talmaza, r-nul Ștefan Vodă, cond. art. Valentina și Pavel Surdu; „Busuiocul” din or. Drochia, cond. art. Galina Pavalencu; „Sălcioara” din s. Ciobalaccia, r-nul Cantemir, cond. art. Parascovia și Valeriu Ichim; „Măruț Mărgăritar” de la LT „Ginta Latină” din or. Chișinău, cond. art . Romela Osoianu; „Doruleț” din s. Palanca, r-nul Călărași, cond. art. Svetlana David; „Romanița” de la CEMF„Raisa Pacallo” din or. Chișinău, cond. art. Mihai Siminică; Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii”, cond. art. Nicolae Gribincea și Corul de Tineret al Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, dirijor Fedora Burlac.

Sărbătoarea căntecului pascal a fost un prilej de bucurie pentru publicul spectator. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, iar participanții la aceacestă măsură culturală au primit cadouri din partea Direcției mitropolitane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1850

Vă invităm la un concert de colinde!

Va invităm, joi, 28 decembrie, ora 17.00, la un amplu program de colinde și un spectacol creștin,  susținut de  Corul „Buna Vestire” din s. Sălcuţa. Corul „Buna Vestire” a incântat/cucerit lauri pe numeroase scene din ţara noastră, dar şi de peste hotare. Colectivul și-a început activitatea în anul 1992 sub egida părintelui Nicolae Jelihovschi. Din 2006 poartă titlul onorific de […]

Articole postate de același autor