S-a pus piatra de temelie a bisericii principale a mănăstirii „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”

1414

Cu binecuvîntarea Sfintei Treimi, și cu purtarea de grijă a Maicii Domnului astăzi, în Vinerea Patimilor la finele Drumului Crucii, parcurs de mulțimea de preoți și credincioși, mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” s-a învrednicit de punerea petrei de temelie pentru biserica principală cu hramul Sfîntul Voievod Ștefan cel Mare.

Slujba punerii Petrei de Temelie a fost oficiată de întemeetorul mănăstirii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi printre care Arhimandritul KIRIL (Braguța), Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală și Arhimandritul ZOSIMA (Matei), Duhovnicul Mănăstirii.

La acest eveniment deosebit a luat parte și oficialități ale conducerii locale și raionale în persoana Dnl Grigore ROBU, primarul orașului Nisporeni, și Dn Ioan ȚUGULEA, vicepreședintele Raionului Nisporeni.

La final stareța mănăstirii, Egumena ANIMAISIA (Cernea), a mulțumit tuturor celor prezenți în special Preasfinției Sale, pentru grija părintescă pentru această Sfîntă Mănăstire.


Articole postate de același autor
2136

A trecut la cele veșnice Protoiereul Eliodor ELOI, parohul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din s. Pîrliţa, r. Ungheni

Cu nespusă tristeţe şi durere în suflet am aflat de trecerea neaşteptată la cele veşnice, la doar cei  68 de ani, în urma mai multor intervenții chirurgicale, a vrednicului de pomenire, Protoiereul Eliodor ELOI, parohul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Pîrlița, raionul Ungheni, –  Un tată iubitor, un suflet minunat, un preot cucernic plin de […]