Rugăciunea care a unit satul Clococenii Vechi

2032

„Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt.18,20). Marți, 6 iunie 2017, locuitorii satului Clococenii Vechi, raionul Glodeni, au avut parte de o adevărată sărbătoare cu ocazia slujirii unui sobor de preoți, avându-l ca protos pe protoiereul Victor Guleac, blagocinul raionului Glodeni. Prilejul rugăciunii l-a constituit poposirea în localitate a unor sfințenii mari: o icoană foarte veche a sfântului Pantelimon, precum și fragmente din moaștele sfinților Luca și Matrona.

Demn de menționat este și faptul că la Liturghie au participat majoritatea locutorilor, după unele estimări, în proporție de 90%. Credincioșii și-au exprimat dorința de a iniția constucția unei biserici cu hramul Cuvioasa Parascheva. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească, pregătită de cele mai selecte gospodine ale satului.

sursa http://ephbalti.md


Articole postate de același autor
1718

Sfântul Apostol Andrei cinstit la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni

In ziua de marți, 13 decembrie 2016, cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîntul Apostol Andrei cel întîi chemat, Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni, și-a deschis larg porțile pentru toți cei care îl cinstesc pe acest mare sfînt atît de important pentru neamul nostru. Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de […]


Foto