Rugăciunea care a unit satul Clococenii Vechi

2320

„Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Mt.18,20). Marți, 6 iunie 2017, locuitorii satului Clococenii Vechi, raionul Glodeni, au avut parte de o adevărată sărbătoare cu ocazia slujirii unui sobor de preoți, avându-l ca protos pe protoiereul Victor Guleac, blagocinul raionului Glodeni. Prilejul rugăciunii l-a constituit poposirea în localitate a unor sfințenii mari: o icoană foarte veche a sfântului Pantelimon, precum și fragmente din moaștele sfinților Luca și Matrona.

Demn de menționat este și faptul că la Liturghie au participat majoritatea locutorilor, după unele estimări, în proporție de 90%. Credincioșii și-au exprimat dorința de a iniția constucția unei biserici cu hramul Cuvioasa Parascheva. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească, pregătită de cele mai selecte gospodine ale satului.

sursa http://ephbalti.md


Articole postate de același autor
1696

Sfânta Liturghie la mănăstirea ,,Sf. Mucenic Gheorghe” în a treia zi după Înviere

Pe 3 mai 2016, majoritatea clericilor şi diaconilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, s-au adunat astăzi, în frumoasa Mănăstire,,Sf.Mucenic Gheorghe” pentru a coliturghisi alături de Stăpânul lor,Preasfinţitul Ierarh PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni. Preasfinţia Sa, a fost întâmpinat călduros de stareţa Manastirei,Egumenia ELIZAVETA și Duhovnicul mănăstrei Arhimandritul PANTELIMON împreuna cu un sobor […]