Dan Negru: „Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”

989

„Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”, spune Dan Negru într-un interviu acordat pentru Știri pe Surse.

Cu același firesc semnalat, artistul tratează toate „marile” frământări pe care le poate avea credinciosul de azi: „hatereala” de pe rețelele de socializare, „războiul” împotriva Bisericii, schimbările necesare în Biserică, „marketing-ul” Bisericii.

Epoca de piatră a spiritualității

Și „Hatereala” pe rețele de socializare e o normalitate, consideră Dan Negru.

Iar „subiectul religiei generează o ‹hatereală› asemănătoare cu subiectul Steaua-Dinamo. Asta arată că trăim în epoca de piatra a spiritualității. Și eu am îndoieli, și eu am temeri, dar am învățat că credința nu e despre minte, ci despre inimă, și atunci nu fac decât să schimb macazul, din creier în inimă”.

„Războiul” împotriva Bisericii

Întrebat despre absența vocilor care să apere credința, Dan Negru a spus franc: „Eu nu cred că există un război împotriva credinței. Ar fi inutil și l-au pierdut armate ideologice mult mai mari înaintea noastră”.

„Cea mai puternică credință și vocea care contează cel mai mult în credința familiei mele e vocea mamei. Rugăciunea ei are cea mai mare putere”, a spus artistul, mărturisind că dintre vocile publice ale Bisericii, îi sunt dragi Preoții Constantin Necula și Vasile Ioana.

Ce ați modifica în Biserica Ortodoxă Română?

Un răspuns profund a oferit prezentatorul atunci când a fost întrebat ce ar schimba în Biserică.

„Ohoooo… Sunt atât de neînsemnat ca să pot să fac un lucru atât de mare. Totuși, aș face ceva: aș crește bobul de muștar care e din ce în ce mai mic în fiecare dintre noi. Bobul ăla al credinței”, a spus Dan Negru.

Citește interviul integral.

Sursa: basilica.ro 


Articole postate de același autor
637

Duminica Tuturor Sfinților sărbătorită liturgic la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni. Alături de Ierarh au fost prezenți slujitorii Catedralei Episcopale și credincioșii care au venit să aducă slavă și laudă lui Dumnezeu pentru toate, dar și cinstea cuvenită Tuturor Sfinților cinstiți […]


Foto