ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat doi preoți din Capitală, cu înalte distincții mitropolitane

373

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a decorat, marți, 26 ianuarie, la Reședința mitropolitană, doi slujitori din cadrul Protopopiatului Centru, Chișinău:

  • Protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală, parohul bisericii „Schimbarea la Față” din Chișinău – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. III.
  • Protoiereul mitrofor Valeriu Zeru, cleric al bisericii „Schimbarea la Față” din Chișinău – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. III.

În bogata activitate pastoral-liturgică a părintelui Ioan Plămădeală, menționăm edificarea din temelie a bisericii cu hramul Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, din sectorul Buiucani a orașului Chișinău, și nu în ultimul rând, îndrumarea numeroșilor fii și fiice duhovnicești.

La data de 27 ianuarie, în ziua Odovaniei praznicului Botezului Domnului, la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău, începand cu ora 8.30, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia împlinirii a 30 de ani de slujire sacerdotală a părintelui-protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală, parohul sfântului lăcaș.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
401

„Bogații au sărăcit și au flămânzit, dar cei ce-L caută pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele.” Duminica a XXII-a după Rusalii la Mănăstirea Suruceni

Cât se înşală oamenii care caută fericirea departe de ei înşişi, în ţări străine şi în călătorii, în bogăţie şi în slavă, în marile averi şi desfătări, în plăceri şi în opulenţă, în toate aceste deşertăciuni al căror sfârşit este amărăciunea. Înălţarea castelului fericirii în afara inimii noastre se aseamănă cu zidirea clădirii sau cu […]