ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat doi preoți din Capitală, cu înalte distincții mitropolitane

284

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a decorat, marți, 26 ianuarie, la Reședința mitropolitană, doi slujitori din cadrul Protopopiatului Centru, Chișinău:

  • Protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală, parohul bisericii „Schimbarea la Față” din Chișinău – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. III.
  • Protoiereul mitrofor Valeriu Zeru, cleric al bisericii „Schimbarea la Față” din Chișinău – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. III.

În bogata activitate pastoral-liturgică a părintelui Ioan Plămădeală, menționăm edificarea din temelie a bisericii cu hramul Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, din sectorul Buiucani a orașului Chișinău, și nu în ultimul rând, îndrumarea numeroșilor fii și fiice duhovnicești.

La data de 27 ianuarie, în ziua Odovaniei praznicului Botezului Domnului, la biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău, începand cu ora 8.30, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia împlinirii a 30 de ani de slujire sacerdotală a părintelui-protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală, parohul sfântului lăcaș.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3483

Nu mai prețuim din ceea ce moștenim (II)

Acum douăzeci și cinci de ani eram student la teologie. Urmăream studenții din primele promoții. Erau dornici de a mărturisi credința, de a se hirotoni și a merge în parohii cu slujirea. Eu, deși nu înțelegeam încă pe deplin ce se întâmplă în această instituție, avem siguranța că totul trebuie să fie exact așa, că […]