PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Slujba prohodului pentru părintele Teodor Balanuț

186

În dimineața zilei de 26 ianuarie 2021, numeroși credincioși s-au adunat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, pentru a-l petrece pe ultimul drum pământesc, pe nou-adormitul  părintele Teodor Balanuț, cleric de onoare a Catedralei.

Slujba prohodului a fost săvârșită, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și soborul de slujitori ai Catedralei.

La începutul slujbei Episcopul Siluan a dat citire mesajului de condoleanțe al ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir: „Părintele Teodor a fost o fire statornică în cele duhovnicești, trecând cu discernământ și credință neclintită peste vremurile de prigoană a Bisericii, de până la 1990, dar și peste greutățile cu care s-a confruntat întreaga societate în ultimile trei decenii. Smerenia, bunătatea și hărnicia care l-au caracterizat întreaga sa viață rămân celor care l-au cunoscut drept amintire și exemplu.”

În acest ceas de vremelnică despărţire la veşnicia cea nestricăcioasă, cele mai grăitoare cuvinte sunt ale Sfântului Apostol Pavel către ucenicul său Timotei: „lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum mi s-a gătit cununa dreptăţii, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce au iubit arătarea Lui” (II Tim, 4, 7-8).

Fie ca Domnul Iisus Hristos Cel înviat să odihnească sufletul său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi!

Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
791

”Doamne, armă asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat nouă…” – Pelerinajul Tinerilor la cea de-a XIII-a ediție

De Înălțarea Sfintei Cruci s-a desfăurat o nouă ediție a Pelerinajului Tinerilor. De treisprezece ani consecutiv, către acest praznic împărătesc, prin care cinstim Sfânta Cruce, sute de tineri de toate vârstele își îndreaptă pașii într-un drum al pocăinței. Astfel, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, în dimineața zilei de duminică, 27 […]