PS Siluan, Episcop de Orhei, a săvârșit Slujba prohodului pentru părintele Teodor Balanuț

379

În dimineața zilei de 26 ianuarie 2021, numeroși credincioși s-au adunat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, pentru a-l petrece pe ultimul drum pământesc, pe nou-adormitul  părintele Teodor Balanuț, cleric de onoare a Catedralei.

Slujba prohodului a fost săvârșită, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și soborul de slujitori ai Catedralei.

La începutul slujbei Episcopul Siluan a dat citire mesajului de condoleanțe al ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir: „Părintele Teodor a fost o fire statornică în cele duhovnicești, trecând cu discernământ și credință neclintită peste vremurile de prigoană a Bisericii, de până la 1990, dar și peste greutățile cu care s-a confruntat întreaga societate în ultimile trei decenii. Smerenia, bunătatea și hărnicia care l-au caracterizat întreaga sa viață rămân celor care l-au cunoscut drept amintire și exemplu.”

În acest ceas de vremelnică despărţire la veşnicia cea nestricăcioasă, cele mai grăitoare cuvinte sunt ale Sfântului Apostol Pavel către ucenicul său Timotei: „lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum mi s-a gătit cununa dreptăţii, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce au iubit arătarea Lui” (II Tim, 4, 7-8).

Fie ca Domnul Iisus Hristos Cel înviat să odihnească sufletul său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi!

Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
1905

Totul se schimbă când femeia devine mamă

Astăzi voi încerca să scriu câteva cuvinte despre ceva ce pare ştiut de la sine şi totuşi, când ajungem la acel moment, încercăm să trăim şi atunci la fel cum trăiam înainte. A deveni mamă schimbă viaţa unei femei într-un mod care îi afectează semnificativ toate relaţiile: cu Dumnezeu, cu ea însăşi şi cu orice […]