Prot. mitr. Maxim Melinti, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare a prezentat Raportul de Activitate pe anul 2020

775

Marți, 26 ianuarie 2021, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova l-a primit în audiență pe Protoiereul mitrofor Maxim Melinti, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare.

În cadrul întrevederii, părintele Maxim a prezentat un raport privind activitatea Sectorului pentru anul 2020, despre reușitele preoților capelani care își desfășoară misiunea pastorală după gratii, perspective și planuri pentru viitor.

Printre obiectivele prioritare a fost evidențiată aprobarea Programului de terapie socială pentru educația moral-spirituală destinat persoanelor private de libertate. ÎPS Vladimir a apreciat misiunea preoților capelani și a oferit binecuvântarea arhipastorească pentru slujire vrednică și fructuoasă în resocializarea deținuților și catehizarea acestora.

Mitropolitul Vladimir a apreciat efortul depus, dar și s-a arătat mulțumit față de colaborarea fructuoasă între Biserica Ortodoxă din Moldova și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Reamintim că, în cele 19 subdiviziuni ale ANP activează 22 de preoți capelani, în biserici, paraclise și camere de rugăciune.

Pe lângă activitățile pastorale, capelanii organizează evenimente misionare, educative și caritabile, conform Protocolului de cooperare semnat între Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1240

Un cuvânt poate schimba o viață

Pentru că Sfinții Părinți duc o viață sfântă și au devenit unelte ale Sfântului Duh, înalță „trâmbițe mistice” ale Sfintei Treimi, ale Iubirii, ale Cuvântului și ale Înțelepciunii, în orice cuvinte s-ar exprima. Au „cuvinte” să vorbească, deoarece faptele lor sunt din belșug. Și atunci când sunt întrebați, ei rostesc aceste „cuvinte”.  În Pateric, întâlnim foarte des următoarea […]


Foto