PS Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Parastasul de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Prot. Mitr. Nicolae Guja

1357

Joi, 7 septembrie 2017, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Prot. Mitr. Nicolae Guja.

În biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din s. Susleni, r-nul Orhei, alături de PS Ioan s-au rugat preoți și diaconi, credincioși și cei care l-au cunoscut și prețuit pe părintele Nicolae Guja.

La final, Episcopul Ioan a transmis mesajul de compasiune din partea ÎPS Mitropolit Vladimir și al PS Siluan, Episcopul Orheiului, Vicar mitropolitan doamnei preotese Maria Guja și familiei, după care a fost la mormântul părintelui Nicolae.

„Părintele Nicolae va rămâne în istoria Bisericii și în amintirea noastră – un slujitor înțelept, râvnitor și cu o cumsecădenie deosebită. Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu şi suflet a biruit moartea, iar binefacerile sale îl însoţesc la această Mare Trecere, alături de rugăciunile noastre şi ale celor de faţă”, a menționat PS Ioan.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
2716

Episcopul Ioan al Sorocii: Să propăşim în cele duhovniceşti, ca astfel să răsară în noi lumina cre­dinţei

În Duminica a VI-a după Paști (a orbului din naștere) Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca. După pericopa evanghelică Vlădica Ioan a rostit cuvântul de învățătură, în care a vorbit despre grija pe care trebuie […]

Articole postate de același autor
5677

Aţi auzit ce minuni face ascultarea?

  Ascultare, mamă. Când tu îi spui una cuiva şi el se duce şi face ce vrea el, este batjocură, nu ascultare. Aţi auzit de Sfântul Ioan Colov din Pateric? S-a dus ucenic la avva Siluan: – Ia vină încoace, frate. S-a dus, dar s-a dus să-şi răstignească voia. – Faci ascultare? – Fac, părinte. […]


Foto