PS Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Parastasul de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Prot. Mitr. Nicolae Guja

1017

Joi, 7 septembrie 2017, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Prot. Mitr. Nicolae Guja.

În biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din s. Susleni, r-nul Orhei, alături de PS Ioan s-au rugat preoți și diaconi, credincioși și cei care l-au cunoscut și prețuit pe părintele Nicolae Guja.

La final, Episcopul Ioan a transmis mesajul de compasiune din partea ÎPS Mitropolit Vladimir și al PS Siluan, Episcopul Orheiului, Vicar mitropolitan doamnei preotese Maria Guja și familiei, după care a fost la mormântul părintelui Nicolae.

„Părintele Nicolae va rămâne în istoria Bisericii și în amintirea noastră – un slujitor înțelept, râvnitor și cu o cumsecădenie deosebită. Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu şi suflet a biruit moartea, iar binefacerile sale îl însoţesc la această Mare Trecere, alături de rugăciunile noastre şi ale celor de faţă”, a menționat PS Ioan.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
1421

Slujbă aniversară la un an de la hirotonia întru arhiereu a PS IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan

În ziua pomenirii Sfântului Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei și Sfintei Fericitei Matrona de la Moscova, PS IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Alături de Arhipăstor au coliturghisit prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, precum și un impunător […]

Articole postate de același autor
1325

Duminica XXVII-a după Rusalii la Catedrala Episcopala din mun. Ungheni

10 decembrie 2017. În duminica a XXVII-a după Rusalii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a liturghisit în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei şi creştinii veniţi la rugăciune. După citirea pericopei evanghelice, Chiriarhului locului Preasfinţitul Episcop PETRU, a […]