PS Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Parastasul de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Prot. Mitr. Nicolae Guja

1530

Joi, 7 septembrie 2017, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Prot. Mitr. Nicolae Guja.

În biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din s. Susleni, r-nul Orhei, alături de PS Ioan s-au rugat preoți și diaconi, credincioși și cei care l-au cunoscut și prețuit pe părintele Nicolae Guja.

La final, Episcopul Ioan a transmis mesajul de compasiune din partea ÎPS Mitropolit Vladimir și al PS Siluan, Episcopul Orheiului, Vicar mitropolitan doamnei preotese Maria Guja și familiei, după care a fost la mormântul părintelui Nicolae.

„Părintele Nicolae va rămâne în istoria Bisericii și în amintirea noastră – un slujitor înțelept, râvnitor și cu o cumsecădenie deosebită. Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu şi suflet a biruit moartea, iar binefacerile sale îl însoţesc la această Mare Trecere, alături de rugăciunile noastre şi ale celor de faţă”, a menționat PS Ioan.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
2801

Mesaj de felicitare adresat PS IOAN, Episcop de Soroca, cu prilejul zilei de naștere

Preasfinţia Voastră! Cu ocazia aniversării a 41 de ani din ziua nașterii, Vă adresăm sincere urări de sănătate şi bucurii duhovnicești, dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea amplă pe care o desfăşuraţi. Vă dorim sănătate durabilă, bucurii, răbdare şi succese în trudele Dumneavoastră de mai departe. Pacea lui Dumnezeu, care covârşeşte […]

Articole postate de același autor
1679

Zi de hram la Catedrala Episcopală a Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare din orașul Edineț

În ziua praznicului Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos şi a sărbătorii Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Catedrala Episcopală din orașul Edineț și-a sărbătorit hramul. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un […]