Protopopiatul Ştefan Vodă în discuţie cu elevii

1007

Pe parcursul lunii martie, în şcolile din raionul Ștefan Vodă, s-au desfășurat  un şir de seminare, având ca subiecte: “Viata darul lui Dumnezeu”, “Păcatul și consecințele lui”.

La aceste seminare au participat: Preotul Constantin Portărescu din localitatea Olănești, preotul Valeriu Cușenco din Carahasani, preotul Veceslav Carai din Tudora, preotul Ion Apostol din or. Ștefan Vodă, având binecuvântarea şi îndrumarea părintelui Anatolie Răilean, protopop de Ştefan Vodă.

Seminarele au fos organizate în cadrul instituțiilor de învățământ din satele Olănești, Carahasani, Tudora. Directorii înstituţiilor educaţionale, împreună cu colectivele de profesori, au fost deschiși, ospitalieri și  au venit cu rugămintea ca asemenea întâlniri să se desfășoare mai des. 

A consemnat:

Olga Apostol, metodist responsabil de predarea religiei în protopopiatul Ştefan Vodă


Articole Asemănătoare
1071

Săptămâna Tineretului Ortodox în Protopopiatul Ștefan Vodă

În Duminica Floriilor tinerii din or. Ștefan Vodă au fost invitați să participe la Drumul Crucii. Astfel, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, numeroşi creștini s-au alăturat părintelui Apostol Ioan, parohul Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Ștefan Vodă pentru a merge cu cântări de laudă în procesiune spre monumentul Sf. Ștefan cel Mare din centrul localităţii. […]

    Articole postate de același autor
    1378

    Stareţul Efrem din Arizona (Filotheitul)

    Documentar cu subtitrare în limba română realizat de studioul Neofit, TV Cultura 2015. Părintele Efrem (Filotheitul) din Arizona (n. 1927) este unul dintre cei mai mari părinţi duhovniceşti contemporani ai Ortodoxiei, în vârstă de 88 de ani; ucenicul cel mai tânăr al Cuviosului Iosif Isihastul, în a cărui ascultare a stat 12 ani la Nea […]