Protopopiatul Ştefan Vodă în discuţie cu elevii

1371

Pe parcursul lunii martie, în şcolile din raionul Ștefan Vodă, s-au desfășurat  un şir de seminare, având ca subiecte: “Viata darul lui Dumnezeu”, “Păcatul și consecințele lui”.

La aceste seminare au participat: Preotul Constantin Portărescu din localitatea Olănești, preotul Valeriu Cușenco din Carahasani, preotul Veceslav Carai din Tudora, preotul Ion Apostol din or. Ștefan Vodă, având binecuvântarea şi îndrumarea părintelui Anatolie Răilean, protopop de Ştefan Vodă.

Seminarele au fos organizate în cadrul instituțiilor de învățământ din satele Olănești, Carahasani, Tudora. Directorii înstituţiilor educaţionale, împreună cu colectivele de profesori, au fost deschiși, ospitalieri și  au venit cu rugămintea ca asemenea întâlniri să se desfășoare mai des. 

A consemnat:

Olga Apostol, metodist responsabil de predarea religiei în protopopiatul Ştefan Vodă


Articole Asemănătoare
1475

Săptămâna Tineretului Ortodox în Protopopiatul Ștefan Vodă

În Duminica Floriilor tinerii din or. Ștefan Vodă au fost invitați să participe la Drumul Crucii. Astfel, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, numeroşi creștini s-au alăturat părintelui Apostol Ioan, parohul Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Ștefan Vodă pentru a merge cu cântări de laudă în procesiune spre monumentul Sf. Ștefan cel Mare din centrul localităţii. […]

    Articole postate de același autor
    2486

    Familia tradițională zidește societăți ancorate în valorile creștine

    Marșul Familiei vine în susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși-strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile noastre și capătă încrederea pentru viitor. Mai multe informații despre eveniment aflăm de la parohul Bisericii s. Cruglic, Nicolae Ciobanu.  – Care este scopul organizării Marșului  Familiei? […]


    Foto