Procesiune cu moaștele Sf. Spiridon în Corfu. 300 de ani de la eliberarea minunată a insulei de sub asediu otoman

2402

În Kerkyra, capitala insulei greceşti Corfu, a avut loc joi, 11 august 2016, o procesiune cu moaștele Sfântului Spiridon. Evenimentul a avut loc cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la eliberarea insulei de sub asediul otoman din anul 1716, informează imcorfu.gr.

La procesiunea condusă de Arhiepiscopul Ciprului, Preafericitul Părinte Hrisostom, au mai participat: Mitropolitul Teolog de Serres lu Nigriti, în calitate de reprezentant al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei și al Arhiepiscopului Atenei, Mitropolitul Nectarie de Kerkyra, Paxos și Insulele Diapontice, Mitropolitul Gheorghe de Pafos, Mitropolitul Timotei de Tessaliotida și Fanariofersala, Mitropolitul Hrisostom de Trikki și Stagon, Episcopul Hristofor de Karpasia.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Ciprului a subliniat faptul că singura nădejde a omului sunt  Dumnezeu și Sfinții Lui.

Înaintea procesiunii, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Hristofor, Episcop de Karpasia. În omilia sa, Episcopul Hristofor a făcut referire la faptul că Sfântul Spiridon a urmat vieții harului care duce la unirea omului cu Preasfânta Treime.

În contrast, avem de a face cu viața păcatului și patimilor care conduc spre stricăciune și pierderea omului. Trebuie să urmăm cu toții viața Sfântului Spiridon care duce către mântuire și îndumnezeire, a adăugat Preasfințitul Părinte Hristofor.

Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Noii Iustiniane și al întregului Cipru, se află în vizită oficială în Mitropolia Kerkyrei în perioada 09-13 august 2016.

***

După un asediu de 22 de zile, tradiția spune că Insula Corfu a fost eliberată de asediul otoman prin ajutorul minunat al Sfântului Spiridon.

sursa http://basilica.ro/


Articole postate de același autor