De ce nu ar trebui să ne surprindă că un stat american e pe cale să legalizeze poligamia

351

Un legislator din statul american Utah a inițiat un proiect de lege prin care să fie recunoscute „căsătoriile” poliamorice. Argumentele au fost că și poligamii vor să se simtă ca fiind parte din societate, nu ca cetățeni de mâna a doua.

Unde au mai auzit americanii aceste argumente? se întreabă bloggerul canadian Jonathon Van Maren. În cazul legalizării „căsătoriei” homosexuale, răspunde tot el. Și, odată ce aceasta a fost legalizată și nu a mai contat sexul celor implicați, nici numărul partenerilor nu pare să mai fie un dat. Odată ce ai redefinit o caracteristică a unei instituții (sexul partenerilor implicați), nu există nici un argument pentru a nu redefini și altele (de exemplu, numărul partenerilor), explică el.

După legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex, presa americană de mainstream a publicat insistent materiale despre coabitări care implicau trei sau mai multe persoane, practică pe care au numit-o „poliamorie”. Până la urmă, s-a sugerat, iubirea e cea mai importantă, nu numărul sau tipul partenerilor…

În acest moment, proiectul de lege a ajuns la Camera Reprezentanților din Utah după ce Senatul din acest stat l-a avizat pozitiv. Inițiatorul a mai pretins că propune proiectul pentru că victimele violenței domestice din uniunile poligame se tem să ceară protecție, ca să nu fie condamnate la închisoare. În acest moment, legea din Utah penalizează poligamia cu până la cinci ani de închisoare.

Ceea ce nu menționează inițiatorul este că, dacă legea va fi votată, va dispărea și pedeapsa de până la 15 ani de închisoare pentru poligamii care sunt condamnați și pentru fraudă, abuz copii sau trafic de persoane. Practic, poligamia va deveni o simplă infracțiune pasibilă de o amendă mai mică și decât amenzile de trafic.

Dacă legea va trece, nu ar trebui să mire pe nimeni. Pentru că, odată cu legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex, instituția căsătoriei a devenit un aranjament contractual maleabil pe care tribunalele îl pot schimba după bunul plac.

sursa http://stiripentruviata.ro/


Articole postate de același autor
1974

„Este cu mult mai important să fii cum trebuie decât să te căsătoreşti cu cine trebuie!”

Spiritul de jertfă, dorinţa de înţelegere reciprocă trebuie să fie o constantă şi o dominantă a familiei creştine. Când iubim cu adevărat simţim că preocupările noastre, bucuriile sau necazurile noastre, indiferent de intensitatea şi amploarea lor, devin mici şi neînsemnate, în comparaţie cu dorurile sau deziluziile persoanei iubite. Trăim viaţa noastră din perspectiva vieţii sale. […]