Preoți profesori de la Alba Iulia în vizită la reședința mitropolitană

1837

În perioada 13-15 octombrie la Chișinău s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Conferinței științifice internaționale ”Educația din perspectiva valorilor”, fiind găzduită de Universitatea de Stat din Moldova. Conferința este organizată în comun cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, România. Astfel, zeci de participanți s-au înscris din diverse instituții ale României, iar 12 participanți au venit la lucrările conferinței.

Delegația din Alba Iulia l-a avut în frunte pe profesorul universitar Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie, fiind însoțit de către pr. lect. Ovidiu Panaite, pr. lect. Dorin Opriș și conf. univ. Ioan Scheau.

De hramul capitalei preoții profesori au slujit la Catedrala Mitropolitană, după care au fost invitați de către ÎPS Mitropolit Vladimir la sediul mitropolitan.

În cadrul vizitei s-au discutat perspective ale unei colaborări pe filiera educațional-didactică în domeniul duhovnicesc. S-a vorbit despre un schimb de experiență legat de cercetare și traducere a unor studii, precum și despre schimbul de cadre teologice între Chișinău și Alba Iulia.

Oaspeții au fost însoțiți de către preotul Octavian Moșin, conferențiar la USM.


Articole Asemănătoare
2193

Profesori de teologie din Alba Iulia în vizită în Republica Moldova

În cadrul Conferinței internaționale ”Educația din perspectiva valorilor”, desfășurate la Chișinău în perioada 28-29 septembrie, au venit câțiva profesori de teologie din Alba Iulia. După lucrările simpozionului pr. profesor Mihai Himcinschi, decanul facultății, pr. lector Dorin Opriș și dr. asist. Răzvan Brudiu, au vizitat catedrala și palatul mitropolitan, având o întrevedere cu Mitropolitul Vladimir. Oaspeții […]

Articole postate de același autor
2925

N-are chef de alţii… şi despre Biserica Ortodoxă

N-are poftă de alţii, adică nu îl interesează de alţii. Se iubeşte numai pe sine. Se adoră. Dacă are banii lui, mâncărica lui, culcuşul lui…de ce să se mai gândească şi la alţii? Dar ce, alţii sunt oameni?!!! Alţii sunt animale, fluturi, inexistenţe… Doar el contează! Numai el! La ce rost să mergem la Biserică? Păi […]