Sărbătoarea Sf. Împăraţi Constantin şi Elena la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

883

„Cel ce chipul Crucii strălucind pe cer mai mult decât soarele l-ai văzut şi biruinţa semnului Domnului bine ţi-a descoperit, cu care întrarmându-te pe toţi vrăjmaşii i-ai biruit, acum şi nouă celor ce plecăm genunchii înaintea icoanei tale, Sfinte Împărate Constantin, dă-ne, împreună cu buna ta maică, Elena împărăteasa, ajutor celor ce cântăm vouă: Bucuraţi-vă, părinţi ai creştinilor!”.

Joi, 03 iunie 2021 – în ziua serbării Sfinților Împărați Constantin și Elena, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău, la care au liturghisit un sobor de preoți și diaconi avându-l în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Serviciul divin a adunat credincioși chișinăuieni, care au slăvit pe Dumnezeu, și i-au proslăvit pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare în calendarul ortodox, fixată pe data de 21 mai/3 iunie. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augusta, întocmai cu Apostolii.

La final, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al Catedralei Mitropolitane a adus mulțumiri Înaltpreasfinţitului Vladimir pentru slujirea arhierească la această sărbătoare în cinstea Sfinților Întocmai cu Apostolii Împărați Constatin și Elena.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1500

Originea și sensurile sărbătorii Paștile Blajinilor

Citind şi ascultând diverse ştiri şi comentarii pe internet despre „Paştele blajinilor”, am întâlnit idei mai mult sau mai puţin trăsnite cu privire la această zi; păcat că unele chiar de la clerici ai Bisericii Ortodoxe. Prin mass-media am auzit chiar şi aberaţii precum că această zi (parafrazez): este închinată „spiritelor celor morţi”, care „în această […]