Actualitate

Pr. Iulian Raţă: de câte ori exclamăm: Doamne, Tu nu ești, că, dacă ai fi Tu, viața noastră s-ar aranja altfel!

5612

Parohul bisericii "Sfânta Treime" din satul Lucașeuca, raionul Orhei, părintele Iulian Rață, a prezentat, în carul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, semnificațiile fiecărei săptămâni a Postului Mare.

      interviu

Părintele Iulian Rață s-a referit la fiecare dintre duminicile din Postul Mare, inclusiv și la cea de-a treia, care este Duminica Sfintei Cruci. "A treia duminică din postul mare este Duminica Sfintei Cruci, duminică în care ne aducem aminte că fiecare dintre noi are crucea pe care trebuie să o ducă cu multă răbdare. Este bine să ne întrebăm care cruce o ducem noi? Crucea Lui Hristos, crucea tâlharului care s-a pocăit sau crucea tâlharului care l-a învinuit pe Hristos. E tare important să înțelegem lucrul acesta", ne întreabă părintele.

Mai jos, tot el răspunde:

"Crucea Mântuitorului nostru Iisus Hristos noi nu o ducem, el S-a răstignit pentru noi, oamenii și pentru a noastră mântuire. Crucea tâlharului pocăit? Oare chiar ne pocăim noi de fiecare dată sincer? Oare vom reuși să auzim și noi la ceasul înfricoșătoarei judecăți: Astăzi vei fi cu Mine în împărăția Tatălui Meu? Sau totuși fiecare dintre noi duce crucea celui de-al doilea tâlhar. Ori de câte ori avem motive căutăm să-L învinuim pe Hristos. Țineți minte cum acesta a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, mântuiește-Te pe Tine și mântuiește-ne pe noi. Și să fim sinceri — de câte ori exclamăm: Doamne, Tu nu ești, că, dacă ai fi Tu, viața noastră s-ar aranja altfel", a mai menționat părintele Iulian Rață.

sursa sputnik.md


Articole Asemănătoare
5281

Din răbdarea necazurilor se cunoaște dragostea noastră pentru Dumnezeu

Este cu neputinţă să ne aflăm întotdeauna în aceeaşi stare, ci se cuvine să aşteptăm război dinafară sau dinlăuntrul nostru. Numai să nu dăm pricină prin semeaţă cugetare şi trufie, ci să lucrăm spre dobândirea cugetării celei smerite şi aşa săgeţile vrăjmaşului cu uşurinţă se vor risipi. Viaţa duhovnicească nu stă numai în gustarea dulceţilor şi […]

Articole postate de același autor
3978

Mitropolitul Arsenie Stadniţichi – canonizat și trecut în rândul neomartirilor ortodocși

Viitorul Mitropolit Arsenie Stadniţichi s-a născut la 24 ianuarie 1862 în familia preotului Gheorghe Stadniţchi din satul Comarova (Cumarău), jud. Hotin. A învățat la Școala spirituală din Edineț, apoi la Seminarul Teologic din Chișinău și în perioada anilor 1881-1885 la Academia Teologică din Kiev. O perioadă scurtă de timp a fost profesor la Școala spirituală din […]