Actualitate

Postul – armă de vindecare incontestabilă

4242

În cadrul serilor duhovnicești, în data de 22 iunie 2016, la Biserica USM a ajuns dna Floarea Damaschin. Tema discuției a vizat postul.

Subiect discutat pe larg de numeroase fețe importnte din istoria creștinismului, postul, în cadrul întâlnirii din această seara, a fost abordat din perspectiva implicațiilor sale asupra sănătății.

Pornind de la faptul că există câteva tipuri de post: postul dintâi – adamic, postul preventiv/religios și postul de ne-voie, recomandat de medici pacienților cu diferite afecțiuni, s-a insistat asupra rolului pe care-l exercită un post ținut în mod conștient.

Spre exemplu, o zi de post negru pe saptămână achivalează cu 50 de zile de vindecare pe an. Renunțarea la carne, la principiul poftei ar putea aduce multe beneficii pentru starea fizică, dar și spirituală a creștinului.

Mai mult, impregnat cu rugăciune, postul alimentar e capabil să ne transpună într-o altă dimensiune existențială, una mai aproape de Dumnezeu.

Întrebările parvenite din partea celor prezenți, au găsit răspunsuri pertinente, susținute de argumente și experiențe personale ale dnei invitate.

Cărţile d-nei dr. Floarea Damaschin pot fi procurate la pangarul Bisericii USM.

*

Articole Asemănătoare
73

Protodiacon Ioan Munteanu: Prin anul liturgic călătorim spre întâlnirea cu Mântuitorul Hristos

În ziua de miercuri, 14 septembrie, la întâlnirea cu tinerii a fost invitat protodiaconul Ioan Munteanu, care a abordat tema: “„Anul bisericesc raportat la viaţa creştinului””. Părintele diacon le-a vorbit tinerilor despre comemorarea iconomiei mântuirii în cursul timpului şi al diferitelor lui subdiviziuni. Când vorbim despre anul nou bisericesc, noi oamenii ne-am obişnuit cu o […]

Articole postate de același autor
11832

Este rău să dormim lângă un telefon mobil?

În ziua de astăzi, să ai un telefon mobil este absolut esențial. A devenit atât de important încât nu-l lăsăm din mână nici o clipă, 24/7. Îl luăm cu noi oriunde mergem și, dacă îl uităm acasă, simțim că ne lipsește ceva. Nu-l închidem deloc ziua, iar când dormim, îl ținem pe noptieră. Dar, acest […]