Peste 50.000 de slovaci au mărșăluit duminică pe străzile Bratislavei pentru eliminarea discriminării copiilor nenăscuți, motivând că drepturile omului sunt ale tuturor oamenilor, inclusiv ale celor nenăscuți.
Participanții la „Marșul pentru Viață” din capitala Slovaciei au solicitat interzicerea avortului prin lege, precum și protecția societală și legislativă a vieții fiecărui om de la concepție până la moartea naturală.
Ei au cerut, de asemenea, asistență pentru persoanele aflate în situații dificile, în special femeile însărcinate și familiile cu mai mulți copii, precum și sprijinirea organizațiilor care oferă aceste tipuri de asistență, respectarea și garantarea dreptului părinților de a-și crește copiii.
În Slovacia, țară predominant catolică, avortul este permis la cerere, indiferent de motiv, până la 12 săptămâni de sarcină, iar în caz de probleme legate de sănătate, până la 24 de săptămâni. În 2017 s-au înregistrat 10.082 de avorturi comparativ cu 57.969 nașteri, relatează Life Site.
Numărul de participanți la manifestarea de duminică a fost uriaș luând în calcul cei 430.000 de locuitori ai orașului și cei 5.450.000 ai întregii țări.
„Amploarea se justifică prin trendul de creștere exponențială a manifestațiilor pro-viață din ultimii ani, în special a celor organizate de tineri”, explică Alexandra Nadane.
„Tinerii constată eșecul în plan personal al mentalității avortive din generația părinților lor, văzând dramele nerezolvate niciodată pe care avortul le-a produs în cei mai vârstnici”.
„În plus, accesul la tehnologie a dus la o foarte mare răspândire a cunoașterii dezvoltării intrauterine a copilului nenăscut și a mărturiilor femeilor care regretă avortul, difuzate mai ales pe rețelele de socializare”, mai spune Alexandra Nadane, Președintele „România pentru Viață”.
Participanții la marșul din Bratislava au cerut totodată parlamentarilor slovaci „să-și exprime dezacordul cu privire la documente ale organizațiilor internaționale care interferează în Slovacia cu valorile constituționale ale căsătoriei, familiei, egalității între bărbați și femei și dreptul părinților de a-și crește copiii”, informează sursa citată.
sursa https://basilica.ro