Hramul catedralei arhierești „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca și a orașului

112

Sâmbătă, 28 august 2021, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar mitropolitan, a slujit Sfânta Liturghie praznicală în catedrala episcopală din Soroca.

La sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului catedrala arhierească soroceană își prăznuiește hramul.

În această zi la slujba mariologică au fost prezenți: prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei, ieromonahul EFREM (Rusu), clerici soroceni, consilieri raionali și municipali, enoriași și pelerini, veniți la bucuria liturgică.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, diaconul Cristian PERCIUN a fost decorat cu dreptul de a purta camilafcă, iar diaconul Ioan SLIVINSCHI, student al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit preot pentru parohia „Tuturor Sfinților” din satul Pohrebeni, Vicariatul de Orhei.

Cântările liturgice au fost interpretate de corul catedralei, condus de către diaconul Mihail ROTARI.

Toți participanții la sărbătoarea hramului au fost felicitați cu acest prilej praznical, fiind îndemnați să ducă o viață creștină evlavioasă și în comuniune prin rugăciune cu Maica Domnului.
 
Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
382

Bunavestire – bucuria cerului şi a pământului, celebrată la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat astăzi la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie dedicată mărețului praznic al Buneivestiri. În această zi, în care este celebrat un eveniment emblematic pentru creștinătate, credincioșii au venit la biserică pentru a participa la serviciul divin, ca astfel să dea slava cuvenită lui Dumnezeu care a […]