Pe culmile progresului: Un japonez s-a căsătorit cu holograma unei adolescente

1781

Auzindu-i probabil pe adversarii referendumului pentru căsătorie din România sau pe autorii strategiei de re-educare parentală, conform cărora familia nu este o realitate obiectivă, ci o constelație de idei, Akihiko Kondo, un japonez de 35 de ani, profesor la un gimnaziu din Tokyo, s-a „căsătorit” cu Hatsune Miku, o… hologramă.

Reuters relatează că holograma ia forma unei adolescente de 16 (!) ani, cu păr de culoare turcoaz, după modelul stereotipal al desenelor Manga. Crypton Future Media, deținătorul patentului, a plecat în crearea hologramei de la o voce sintetizată folosită în cântece pop japoneze.

În ciuda puternicei dezaprobări din partea familiei sale, Kondo s-a „căsătorit” cu holograma într-o ceremonie privată la Tokyo pe 4 noiembrie. „Nunta” a costat 18.000 de dolari și a avut circa 40 de oaspeți, mai puțin din partea familiei mirelui. Nu se știe dacă a participat cineva din „familia” miresei!

Pe lângă proiecția holografică prin intermediul unui dispozitiv care costă circa 2.800 de dolari pe Amazon.com, mireasa a fost reprezentată la ceremonie, sub formă fizică, de o păpușă din pluș, de mărimea unei pisici.

Deși recunoaște virtuțile căsătoriei tradiționale, Kondo a declarat pentru Reuters că „fiecare persoană este fericită și iubește într-un mod diferit” și că nu crede că tiparul familiei „tradiționale” alcătuită din bărbat, femeie și copii poate face în mod necesar pe oricine fericit (parcă am mai auzit astfel de „argumente” recent).

Kondo spune că a găsit-o pe Hatsune Miku pe internet și că s-a îndrăgostit instantaneu de ea. După ce a petrecut ore în șir cu „tânăra”, el s-a decis să se dedice acestei relații cu o hologramă care, de altfel, are sute de mii de fani în toată lumea.

Mirele spune că a fost felicitat de prieteni și de alți fani ai lui Hatsune Miku, evident prin intermediul „media sociale”. Însă alții l-au acuzat că este un „otaku” (echivalentul japonez al termenului american „geek”, adică un individ bizar, obsedat de o pasiune).

Căsătoria cu holograme (minore) nu este legală în Japonia – ÎNCĂ – dar Gatebox, producătorul dispozitivului holografic, le-a oferit tinerilor însurăței un certificat simbolic de căsătorie. Casă de piatră, sau mai degrabă, de pixeli!

Video promoțional pentru holograma „Hatsune Miku”

 

sursa http://www.culturavietii.ro


Articole postate de același autor
3408

Cele mai rele şi mai blestemate gânduri diavolul le pune în inima omului

Cele mai rele şi mai blestemate gânduri, diavolul nu le pune în mintea omului, ci în inima lui. Căci dacă le-ar pune în minte, omul, oricât ar fi el de rău şi oricât ar fi mintea lui de întunecată, totuşi s-ar îngrozi gândindu-se la ele şi poate ar vedea şi urmarea lor nefastă. Dar dacă […]


Foto