Biserică greco-ortodoxă din Franța – victima unui jaf

1263

La 4 aprilie 2019 a avut loc un jaf la Biserica greco-ortodoxă din Franța de pe strada Georges Bizet la Paris. Biserica greco-ortodoxă din Franța a publicat în acest sens un comunicat :

« Potrivit camerelor de supraveghere, hoțul a intrat în metropolă la orele 11 :15 dimineața și a părăsit edificiul la orele 11 :31. Deoarece orarul corespundea cu orele de deschidere a celorlalte încăperi a bisericii, ușile care duc către acestea, apartamentul Mitropolitului și camera de primire au rămas deschise.

Personalul se afla în birourile sale în timp ce hoțul a intrat în edificiu fără a fi observat. Acesta a deteriorat o ușă din lemn iar într-o valiză a pus obiecte ecleziastice și bunuri personale ale Excelenței Sale, episcopul Maxime de Mélitène.

Furtul a fost descoperit la 13 :55 iar Excelența Sa Episcopul Maxime de Mélitène împreună cu vicarul general, preotul Grigorios Ioannidis au chemat imediat poliția. Trei polițiști s-au prezentat la fața locului, au luat amprentele digitale, însă, cu regret, jefuitorul era un profesionist și purta mănuși.

Ziua următoare, Excelența Sa Episcopul Maxime de Mélitène, care se ocupă de camerele de supraveghere, a identificat hoțul și a copiat mai multe secvențe video al intrării și ieșirii sale din biserică.

Biserica nu dispune decât de trei camere de supraveghere, instalate la intrare, în pronaosul și curtea bisericii.

Din păcate, legea franceză interzice instalarea camerelor în spațiul public, iar în acest sens, administratorii edificiului au solicitat de mai multe ori o autorizație specială deoarece sunt un loc de cult și au mai multă nevoie de protecție.

Luni, 8 aprile, Excelența Sa Episcopul Maxime, s-a prezentat la comisariatul de poliție unde a prezentat secvențele video. Fața răufăcătorului este clară, este voba de un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani. Hoțul este de negăsit, iar organele de poliție urmează să stabilească dacă acesta mai este cercetat și pentru ale acțiuni asemenea și să fie reținut».

Sursa:https://orthodoxie.com

Traducere și adaptare: Botnari Victoria


Articole Asemănătoare
1374

Ortodoxia a devenit a doua religie în Austria

În timp ce în Austria sunt dezbateri intense pe tema populației musulmane, ortodoxia s-a dezvoltat discret până ce a devenit a doua comunitate religioasă din țară, scrie Der Standard, citat de Orthodoxie. În contextul valurilor de migranți din ultimii ani, islamul a deținut mult timp primul loc în ceea ce privește afilierea religioasă a imigranților. […]

    Articole postate de același autor

    Foto