Patriarhul Ilia al Georgiei a devenit naşul altor… 800 de copii! (+Video)

2187

Boboteaza este una dintre cele mai mari sărbatori ale anului bisericesc, celebrată cu o deosebită ardoare și tradiții milenare în toată lumea Ortodoxă. În ultima perioadă creștinii ortodocși din Georgia au adăugat la acestea propriul obicei.

Evenimentul a avut loc prima dată pe 19 ianuarie, 2008, iar anul acesta în Catedrala ”Sfânta Treime” Sameba din Tbilisi a fost oficiată o slujbă specială unde Patriarhul Catholicos Ilia II – lea a devenit nașul de botez al aproximativ 800 de copii nou – botezați, ne informează ”Sputnik – Georgia”, autor al video – ului evenimentului.

”Îi felicit pe toți cu ocazia acestei sfinte sărbatori și fie ca grația divină a acestei zile să pogoare asupra tuturor acestor oameni. Întreaga noastră familie este foarte fericită și nespus de bucuroasă că cel de – al treilea copil al nostru a devenit un fiu al Domnului chiar datorită Patriarhului Georgiei și aș vrea să-i mulțumesc pentru acest lucru” a declarat Mariam Lomsadze, mama unuia dintre copiii nou încreştinaţi.

Patriarhul Ilia a promis să boteze fiecare al treilea și următorii copii în familiile care s-au cununat în biserică cu scopul de a îmbunătăți situația națiunii ce se confruntă cu condiții demografice precare. Astfel, numărul de avorturi în Georgia s – a redus la jumătate din 2005 pînă în 2010, cu rata natalității în creștere de 25%. Aceasta oficiere a slujbei de sărbatoare a fost a șaptea la număr, iar finii de botez ai Patriarhului Georgiei numără în prezent mai mult de 32,000 de copii.

traducere şi adaptare Aliona Russu

sursa pravoslavie.ru/english/


Articole Asemănătoare
2280

Folosirea aghesmei: întrebări şi răspunsuri

Recent am primit două întrebări despre folosirea aghesmei, parvenite de la doi preoţi de pe la poalele Carpaților. Întrebarea I: În perioada Bobotezei, dar şi în restul anului, cei care se împărtășesc – preoți şi mireni – pot lua şi Agheasmă Mare? Vă rog să argumentați dogmatic, liturgic şi patristic.  Răspunsul I: 1. O astfel […]

Articole postate de același autor
1168

Seri duhovnicești la Biserica USM: Sfânta împărtășanie – Taina învierii sufletului

„Sfânta împărtășanie – Taina învierii sufletului,” este tema conferinței zilei de miercuri,  21 decembrie 2016, ora 18.00, de la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM. În lumea secularizată a zilelor noastre, Sfânta Taină a Împărtășaniei nu mai este trăită intens ca izvor de lumină și viață veșnică, iar acest fapt se datorează, în special, îndepărtării […]