Patriarhul Ilia al Georgiei a devenit naşul altor… 800 de copii! (+Video)

2107

Boboteaza este una dintre cele mai mari sărbatori ale anului bisericesc, celebrată cu o deosebită ardoare și tradiții milenare în toată lumea Ortodoxă. În ultima perioadă creștinii ortodocși din Georgia au adăugat la acestea propriul obicei.

Evenimentul a avut loc prima dată pe 19 ianuarie, 2008, iar anul acesta în Catedrala ”Sfânta Treime” Sameba din Tbilisi a fost oficiată o slujbă specială unde Patriarhul Catholicos Ilia II – lea a devenit nașul de botez al aproximativ 800 de copii nou – botezați, ne informează ”Sputnik – Georgia”, autor al video – ului evenimentului.

”Îi felicit pe toți cu ocazia acestei sfinte sărbatori și fie ca grația divină a acestei zile să pogoare asupra tuturor acestor oameni. Întreaga noastră familie este foarte fericită și nespus de bucuroasă că cel de – al treilea copil al nostru a devenit un fiu al Domnului chiar datorită Patriarhului Georgiei și aș vrea să-i mulțumesc pentru acest lucru” a declarat Mariam Lomsadze, mama unuia dintre copiii nou încreştinaţi.

Patriarhul Ilia a promis să boteze fiecare al treilea și următorii copii în familiile care s-au cununat în biserică cu scopul de a îmbunătăți situația națiunii ce se confruntă cu condiții demografice precare. Astfel, numărul de avorturi în Georgia s – a redus la jumătate din 2005 pînă în 2010, cu rata natalității în creștere de 25%. Aceasta oficiere a slujbei de sărbatoare a fost a șaptea la număr, iar finii de botez ai Patriarhului Georgiei numără în prezent mai mult de 32,000 de copii.

traducere şi adaptare Aliona Russu

sursa pravoslavie.ru/english/


Articole Asemănătoare
5368

Sfinţirea vieţii noastre

Poți să te stropești din cap până-n picioare cu apă sfințită și aceasta nu-ți va aduce nici un folos, dacă nu vei trăi urmând îndemnurile conștiinței. Chiar dacă vom bea aghiasmă de dimineață până-n seară, nu ne va fi de folos. Nu așa acționează harul dumnezeiesc. El nu reprezintă o forță impersonală: Dumnezeu îl dă […]

Articole postate de același autor
1500

La Penitenciarul nr. 6 din Soroca au fost sfințite crucile pentru biserica nou construită

Sâmbătă, 30 iulie, la Penitenciarul nr. 6 din Soroca au fost sfințite crucile pentru biserica nou construită. Slujba de sfințire a fost oficiată cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și întregii Moldove, de către PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. Alături de Preasfințitul Episcop Vicar a înălțat rugăciuni președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituții […]