Patriarhul Ilia al Georgiei a devenit naşul altor… 800 de copii! (+Video)

2974

Boboteaza este una dintre cele mai mari sărbatori ale anului bisericesc, celebrată cu o deosebită ardoare și tradiții milenare în toată lumea Ortodoxă. În ultima perioadă creștinii ortodocși din Georgia au adăugat la acestea propriul obicei.

Evenimentul a avut loc prima dată pe 19 ianuarie, 2008, iar anul acesta în Catedrala ”Sfânta Treime” Sameba din Tbilisi a fost oficiată o slujbă specială unde Patriarhul Catholicos Ilia II – lea a devenit nașul de botez al aproximativ 800 de copii nou – botezați, ne informează ”Sputnik – Georgia”, autor al video – ului evenimentului.

”Îi felicit pe toți cu ocazia acestei sfinte sărbatori și fie ca grația divină a acestei zile să pogoare asupra tuturor acestor oameni. Întreaga noastră familie este foarte fericită și nespus de bucuroasă că cel de – al treilea copil al nostru a devenit un fiu al Domnului chiar datorită Patriarhului Georgiei și aș vrea să-i mulțumesc pentru acest lucru” a declarat Mariam Lomsadze, mama unuia dintre copiii nou încreştinaţi.

Patriarhul Ilia a promis să boteze fiecare al treilea și următorii copii în familiile care s-au cununat în biserică cu scopul de a îmbunătăți situația națiunii ce se confruntă cu condiții demografice precare. Astfel, numărul de avorturi în Georgia s – a redus la jumătate din 2005 pînă în 2010, cu rata natalității în creștere de 25%. Aceasta oficiere a slujbei de sărbatoare a fost a șaptea la număr, iar finii de botez ai Patriarhului Georgiei numără în prezent mai mult de 32,000 de copii.

traducere şi adaptare Aliona Russu

sursa pravoslavie.ru/english/


Articole Asemănătoare
3782

Florile din aghiazmă

Cu câteva săptămâni în urmă, pregăteam ca de obicei biserica pentru Sfânta Liturghie când prietenul meu Mark s-a apropiat de mine și m-a întrebat: „Poţi să-mi spui care este diferența dintre cele două buchete de flori?” arătând spre cele două vaze aflate de o parte și de alta a ușilor Împărătești. Unul din cele două […]

Articole postate de același autor
1357

Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie la Mănăstirea ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva” Hîncu

Duminică, 26 martie 2017, a IV-a din sfîntul şi Marele Post numită şi a Sfîntului Ioan Scărarul, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeieasca Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu. Slujba a avut loc la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel” cu Hramul „Sf. Mare Mc. Pantelimon” […]


Foto