ÎPS Mitropolit Vladimir a primit vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Excelenţa Sa Roelof van Ees

351

Vineri, 18 iunie 2021, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, s-a întîlnit, cu Excelenţa Sa Roelof van Ees, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu reședința la București.

În cadrul întrevederii, au fost discutate posibile proiecte de colaborare, sprijinite de autoritățile olandeze, în domeniul cultural, educațional și social. Totodată, s-au mai abordat diferite aspecte ale fenomenului sărăciei, migrației, șomajului și cooperării dintre autorități și cultele religioase cu scopul depășirii dificultăților generate de criza economică actuală, care afectează cetățenii.

Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a menţionat că în timpul perioadei de când se află în misiune diplomatică în Republica Moldova a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxă din Moldova îl are în societate, exprimându-și disponibilitatea de a coopera cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove în domeniile cultural, educațional și social, dar şi pentru apărarea demnității umane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3340

Când omul merge la biserică, pașii lui sunt numărați de îngeri

Din viața Cuviosului Nifon, Episcopul Constanțianei celei din Alexandria Într-o noapte, vede fericitul în vis că se afla într-o casă mare și lungă. Deodată, acolo unde stătea într-un capăt, vede doi bărbați negri și amenințători că se repezeau asupra lui, vrând să-l omoare. Ca să scape de ei, a început să alerge cu sufletul la […]


Foto