Omul este pelerin pe pământ… Pelerinaj în Țara Sfântă, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos

550

Omul este pelerin pe pământ, este într-o “mare trecere”, neavând aici cetate stătătoare, cum zice Apostolul, ci aşteptând-o, dar şi construind-o, pe aceea ce va să vină (cf. Eb. 13, 13-14).

În perioada 11 – 18 decembrie se desfăşoară pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă, organizat de Centrul de pelerinaj “Pelerinul Ortodox” a Mitropoliei Moldovei.

Sâmbătă, 14 decembrie, în cea de-a patra zi de aflare în Țara Sfântă, pelerinii din Moldova au vizitat mai multe locuri sfinte printre care:

 – Mănăstirea „Sfântul Teodosie cel Mare” – prima mănăstire de obște din Palestina (sec. V)

 – Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfinţit, vatră monahală aşezată în pustia Iudeii, cu viaţa cea mai aspră, cea mai ascetică din Ţara Sfântă.

–  Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Ierusalim.

– Biserica mormântului Maicii Domnului.

Slujba Privegherii pentru ziua de duminică a fost oficiată în Catedrala «Sfânta Treime» a Misiunii Patriarhiei Ortodoxe Ruse din Ierusalim.

Sâmbătă spre Duminică, la miezul nopții pelerinii noștri se vor ruga la Sfânta Liturghie în Biserica Învierii Domnului din Ierusalim.

Mitropolia Moldovei organizează de opt ani pelerinajul anual în Țara Sfântă, iar, numărul pelerinilor în fiecare an este în creștere. Anul acesta în acest pelerinaj participă 223 de persoane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
579

Liturghie arhierească în Parohia „Sf. Ioan Teologul” din Peresecina. ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit o Troiță

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica după Botezul Domnului la Biserica cu hramul Sf. Ioan Teologul din satul Peresecina, raionul Orhei. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei, PC Arhimandrit Filaret (Cuzmin), starețul Mănăstirii Căpriana, mai mulţi […]


Foto