Odovania Praznicului Botezul Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

796

Luni, 27 ianuarie 2020, în ziua Odovaniei Praznicului Botezul Domnului, Episcopul Ioan al Sorocii, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Slujba praznicală a fost oficiaă în prezența soborului de preoţi şi diaconi ai Catedralei Mitropolitane și a enoriașilor.

După Sfânta Liturghie, slujitorii, au intonat Troparul și Condacul slujbei Bobotezei, iar mai apoi, Episcopul Vicar a primit felicitări cu prilejul zilei de naștere.

În încheiere, Preasfințitul Ioan a rostit un cuvânt predicatorial, explicând celor prezenți despre Botezul Mântuitorului în apele Iordanului și cu referință la Taina Botezului creștin.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1810

Slujire arhierească în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Suceveni, reg. Cernăuți, Ucraina

Joi, 2 august, în ziua pomenirii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a slujit împreună cu Înaltpreasfințitul MELETIE, Mitropolit al Cernăuților și Bucovinei în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Suceveni, regiunea Cernăuți, Ucraina. Episcopul IOAN a […]