O fetiță abandonată la naștere a cucerit o lume întreagă

4566

Abandonată de familie la naștere și singură pe lume Miruna Iordache a ajuns în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiind data apoi înspre creștere unei asistente maternale unde avea să rămână până la vârsta de șase ani. Ulterior, bursiera Fundației Ciprian Marica avea să schimbe din nou familia și domiciliul, de ea având grijă din acel moment o altă asistentă maternală, Maria Didin.

Maria împreună cu soțul său Anton au ajutat-o pe Miruna să depășească șocul mutării și cu răbdare și înțelepciune au îndrumat-o pe micuța care se rostogolea în sufrageria lor pe podea către gimnastică. În decurs de doar trei ani Miruna Iordache a obținut 21 de medalii, dintre care 17 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, la cele mai importante competiții din țară și din străinătate.

Datorită unui copil abandonat la naștere imnul României a fost auzit și aplaudat la competițiile mondiale de gimnastică aerobică.

Cea mai recentă competiție la care Miruna a participat, „Cupa Cetății Deva”, i-a îmbogățit palmaresul cu încă două medalii.

Gimnasta a câștigat aur la proba individuală și argintul la proba de grup, fetița fiind nevoită să înlocuiască o colegă la proba de grup cu o saptămână înainte de concurs.

„Miruna Iordache este un copil incredibil de talentat. Și este dovada vie că prin îndrumarea noastră orice copil poate ajunge să exceleze într-un domeniu sau altul. Mă bucur că o pot ajuta să-și îndeplinească visul și sper ca prin proiectul Laborator Vocațional să pot contribui și la descoperirea și îndrumarea altor copii la fel de valoroși”. Ciprian Marica.

Miruna a reușit performanța ca în decurs de trei ani să câștige 21 de medalii (17 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz). Este înscrisă din februarie 2013 la Clubul sportiv „Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport”, la secția de gimnastică aerobică. Face parte din grupul de cinci și trio al Clubului sportiv dar concurează și individual în diferite competiții naționale și internaționale.

sursa 101reporteri.ro


Articole Asemănătoare
    Articole postate de același autor
    2970

    Sfințirea gimnaziului din s. Satul Roşietici, r-nl Floresti

    La data de 11 aprilie în  satul Roșietici, r-nl. Florești, a avut loc sfinţirea şcolii din această localitate. La sființire au fost prezenți preoții Rotarciuc Spiridon, paroh al bisericii Acoperemântul Maicii Domnului din s. Roșietici Vechi, precum și pr. Gabriel Boboc, parohul acestei localități și profesorii acestei instituții de învățământ. După sfințire a fost trasmis mesajul […]