O călătorie în lumea monahismului

889

Cu ajutorul lui Dumnezeu, elevii din Gimnaziile Seliște și Lucășeuca au avut o călătorie extraordinară în lumea monahismului, vizitând mai multe mănăstiri de maici și de bărbați din R. Moldova.

Au fost vizitate mănăstiri din centrul țării ca Cuizăuca, Pripiceni-Curchi, Saharna sau Țâpova. Scopul pelerinajului a fost familiarizarea copiilor cu viața de mănăstire, cu viața monahilor și a monahiilor și nu în ultimul rând, cu frumoasele și pitoreștile locuri din țara noastră. Tinerii, participanți la pelerinaj, s-au arătat interesați atât de voturile monahale (ascultare, sărăcie și feciorie), cât și de istoricul lăcașelor sfinte care a fost destul de zbuciumat mai ales în secolul trecut! Nu în ultimul rând, rămâi desigur frapat de splendoarea creației lui Dumnezeu, de sălbătăcia naturii autentice, care Slavă lui Dumnezeu se mai păstrează pe alocuri. Astfel, elevii au parte pe lângă trăirea duhovnicească de lecții practice atât de religie cât și de istorie sau geografie.

Considerăm că astfel de pelerinaje au un efect extraordinar de plăcut asurpa copiilor, dar formează și o relație frumoasă între Biserică și Școală sau Preot și elev.

Impresiile elevilor, însoțiți atât de profesori cât și de păstorii duhovnicești ai parohiilor date, Pr. Victor Botnarenco și Pr. Iulian, au încercat să fie imortalizate într-un reportaj foto, pe care vi-l oferim cu mare drag mai jos!


Articole postate de același autor
62

Pr. Iustin Pârvu: Şi teh­nica, şi civi­li­za­ţia e dată de Dum­ne­zeu să ne folo­sim de ea, dar să o folo­sim cu răs­pun­dere…

Acuma sigur că şi teh­nica, şi civi­li­za­ţia asta e dată de Dum­ne­zeu să ne folo­sim de ea, dar să o folo­sim cu răs­pun­dere şi să o folo­sim ast­fel, încât să nu ne deran­jeze viaţa noas­tră sufle­tească. E bun, sigur, să înlo­cu­ieşti o lumâ­nare cu un bec. Dar să fie spre rugă­ciune, spre o carte de […]