Garderoba Socială ”Agapis” are deja trei centre în Chișinău

579

Mai bine de un deceniu pe lângă parohia cu hramul ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM activează Garderoba Socială ”Agapis”, care adună de la credincioși bunuri, în special haine și încălțăminte, pentru persoane soclialmente vulnerabile.

Lunar se adună peste o tonă de bunuri, iar beneficiarii se bucură de două zile în săptămână când își pot identifica cele necesare. De rând cu haine și încălțăminte se adună jucării, rechizite școlare, literatură artistică și duhovnicească, precum și produse alimentare.

În baza acordului de colaborare între biserica universitară și Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului din luna martie 2021 au fost inaugurate încă două garderobe în cadrul a două Centre Comunitare ”Andrieș” din sectorul Râșcani și ”Cosmos” din sectorul Botanica.

Pe parcursul lunilor martie-aprilie 2021 au fost acumulate și distribuite peste 4 tone de bunuri materiale, beneficiind circa 300 de familii. O parte din bunuri au fost transportate direct la beneficiari la domiciliu.

Doritorii de a jertfi diverse bunuri pentru cei mai triști ai societății o pot face de luni până vineri între orele 10.00-16.00 la biserica USM (str. M. Kogălniceanu, 67).

Informații suplimentare la nr. de telefon: 079481586 – pr. Octavian Moșin.


Articole postate de același autor
406

Rugăciuni pentru Domnii Moldovei în Cetatea de Scaun a Sucevei

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, împreună cu Muzeul Național al Bucovinei, organizează în fiecare an „Pomenirea Domnilor Moldovei”, în cadrul hramului Sucevei. Anul acesta, slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, care a pomenit numele a 75 de domnitori ai Moldovei. „Ar fi prea puțin dacă pomenirea aceasta, care se face an de an, la hramul […]


Foto