Decoraţii şi recunoştinţă pentru un grup de preoți și mireni din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova

382

Marți, 12 aprilie 2022, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență la Reședința Mitropolitană un grup de preoți și binefăcători din Protopopiatul de Ialoveni și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

La raportul Protopopului de Ialoveni Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, Întâistătătorul a acordat preoților prezenți înalte distincții mitropolitane și bisericești după cum urmează:

Prot. Oleg Ursu, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva”, or. Ialoveni- Dreptul de a sluji Sf. Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl nostru.
Prot. Dumitru Damian, clericul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva”, or. Ialoveni – Ordinul „Sf. Petru Movilă” gr. III.
Prot. Manuil Brihuneț, parohul bisericii „Sf. Ierarh Nicolae”, s. Mileștii Mici – Ordinul „Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. III.
Prot. Serghei Țurcanu, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, s. Văsieni – Ordinul „Sf. Paisie Velicicovski” gr. II.
Prot. Moisei Țurcanu, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, s. Rezeni – Ordinul „Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. III.
Prot. Grigore Țurcanu, parohul bisericii „Sf. Ierarh Nicolae”, s. Horăști – Ordinul „Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. III.
Preot Gheorghii Lunic, parohul bisericii „Sf. Ierarh Nicolae”, s. Bardar – Protoiereu.

La raportul Protopopului de Dubăsari și Criuleni, Prot. Mitr. Teodor Pelin, Întâistătătorul a decorat pe Dl Laurean Graef, Președintele Asociației de Caritate SpeRo cu Medalia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru fructuoasa activitate de caritate în cadrul protopopiatului de Dubăsari și Criuleni dar și în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Adresându-se în continuare adunării binecredincioase, Mitropolitul le-a mulţumit şi şi-a exprimat speranţa că și în acest an vor fi intensificate acţiunile pastoral-misionare pentru a fi aduse „bucurie acolo unde este întristare, încurajare acolo unde este descurajare şi consolare acolo unde este multă întristare”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1104

Sîmbăta săptămînii a III-a din Postul Mare, sărbătoarea Sfântului Cuvios Serafim de Vârița. Pomenirea celor adormiți.

În Sîmbăta a treia a Postului Mare, a pomenirii celor răposați, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de slujitori a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei. În cadrul Sfintei Liturgii la ectenia mare și la ectenia întreită au fost înălțate rugăciuni speciale pentru cei […]