Mitropolitul Vladimir a sfințit prestolul unei noi biserici în satul Holercani, raionul Dubăsari

483

Credincioșii din satul Holercani, raionul Dubăsari au trăit momente de bucurie și înălțare duhovnicească, luni, 17 decembrie 2018, în ziua de prăznuire a Sf. M. Mc. Varvara, prilejuite de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, pentru a sfinți prestolul unei noi biserici din localitate cu hramul în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.

La orele dimineții, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat în fața bisericii de către Protopopul de Criuleni și Dubăsari, Prot. Mitr. Teodor Pelin, parohul sfântului locaș, Prot. Emanoil Grigoriev, un sobor preoțesc din circumscripție și numeroși credincioși.

A urmat apoi slujba de sfințire a prestolului, cu toate cele prescrise în rânduiala slujbei. După terminarea târnosirii, a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească.

Paraclisul Sfântului Ierarh Nicolae a fost amenajat în casa parohială – clopotniță din centrul localității și va servi drept a doua biserică pentru holercăneni unde se va sluji Sfânta Liturghie, iar la cel de-al doilea nivel – o şcoală duminicală pentru a educa tinerele vlăstare în spiritul credinţei strămoşeşti.

Printre ctitorii paraclisului se numără părintele Emanoil cu familia, Primăria s. Holercani, credincioși din localitate, Dl Grigore Policinschi, Președintele raionului Dubăsari, dar și ÎPS Mitropolit Vladimir, care în timpul ultimei sale vizite la Holercani a sugerat părintelui paroh şi enoriaşilor ca în interiorul clopotniței să fie amenajat la primul nivel un paraclis. Iar, pentru a porni cu bine aceste lucrări bineplăcute Domnului, Înaltpreasfinția Sa a ctitorit pentru acest paraclis un iconostas din lemn.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
915

Festivalul cântecului pascal în raionul Dubăsari, ediţia a XIII-a

Tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!» , ediția a XIII-a, organizat în parteneriat de Direcția Generală Învățământ Dubăsari și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni s-a desfășurat la data de 4 mai în Casa de Cultură raională Dubăsari din s. Coșnița. Festivalul a fost deschis de dl Grigorie Policinschi, Președintele raionului Dubăsari, care ne-a adresat tuturor […]

Articole postate de același autor
625

Sfânta Liturghie praznicală la Biserica „Sf. Irh. Nicolae” din Basarabeasca

Anul acesta, Episcopia de Cahul și Comrat marchează 20 de ani de la înființare. Acum două decenii, în ședința din 17 iulie 1998, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a luat hotărârea de înființare a Episcopiei de Cahul și Căușeni, care ulterior a fost redenumită în Episcopia de Cahul și Comrat. Festivitățile prilejuite de aniversarea […]