Mitropolitul Moldovei, la masă cu vârstnicii de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău

875

Cu prilejul aniversării a 45 de ani de slujire clericală și a 30 de ani de slujire arhierească a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, sâmbătă, 20 iulie 2019, ÎPS Sa Mitropolitul Vladimir, a oferit un prânz celor circa 160 de vârstnici de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău și a luat masa alături de ei.

În cadrul întâlnirii de suflet ce a avut loc la masa de sărbătoare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a purtat calde discuții și a adresat îndemnuri părintești tuturor angajaților și persoanelor vârstnice, care s-au arătat plini de bucurie, nostalgie, dar și mulțumire pentru această frumoasă comuniune în cadrul agapei împreună cu ÎPS Sa.

La acest eveniment de suflet au participat: Prot. Mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. Mitr. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal „Asistență spirituală în instituțiile medicale”, Prot. Mitr. Boris Canțâr, Parohul bisericii „Sf. Serafim de la Sarov” din incinta Azilului,  precum și conducerea și angajații instituției.

Mitropolitul țării, încercat de adânci sentimente, și-a exprimat bucuria de a-i vedea pe bătrâni alături de Biserică, sub ocrotirea lui Dumnezeu și în brațele Bisericii prin asistența duhovnicească a slujitorilor EI.

Cu acest prilej, ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat și capela din cadrul instituției, unde bătrânii au posibilitatea de a merge când doresc în sfântul locaș pentru a se ruga, dar și a participa la Sfintele Slujbe, având toată asistența necesară din partea părintelui paroh Boris pentru îndulcirea zilelor pe care le petrec aici acești oameni binecuvântați de Dumnezeu, care au nevoie de sprijnul Bisericii și al societății.

Înaltul Ierarh al Bisericii Ortodoxe din Moldova a primit mulţumiri din partea conducerii instituției,  a colaboratorilor, a părintelui paroh, precum şi a bătrânilor, care și-au manifestat recunoștința și dragostea față de Mitropolit pentru purtarea de grijă și pentru toate măsurile frumoase săvârșite de Biserică pentru acest așezământ.

Ierarhul și-a manifestat convingerea personală că v-a continua să poarte de grijă de această instituție, îndemnându-I pe toți să-i îngrijească pe bătrâni ca și pe niște părinți.

De asemenea, în timpul mesei bătrânii au avut parte și de un mic recital de cântări duhovnicești, interpretate de corul de tineri al bisericii „Sf. Serafim de Sarov”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1554

Se vrea o nouă troiţă la intersecţia străzilor Bucureşti – A. Sciusev din capitală

La îndemnul ÎPS Mitropolit Vladimir, câţiva ctitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, vor instala o troiţă din piatră în preajma Palatului Mitropolitan. Acum un deceniu, la intersecţia străzilor Bucureşti-A. Sciusev din capitală, a fost instalată o răstignire din lemn. Aceasta urmează a fi înlocuită cu una din piatră, executată de meşteri iscusiţi din s. Cosăuţi, […]


Foto