Mitropolitul Moldovei a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugărițe „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din sect. Odaia, s. Miciurin, r. Drochia

260

Miercuri, 29 septembrie 2021, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugărițe „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din sect. Odaia, s. Miciurin, r. Drochia.

Vizita arhipăstorească a avut loc în urma deciziei  Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 20 septembrie 2021, de a înființa schitul de călugărițe „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din sect. Odaia, s. Miciurin, r-nul. Drochia al mănăstirii de călugărițe „Sf. Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r-nul. Drochia și numirea monahiei Ioachima (Ludmila Sacovschi) în funcția de stareță a acestui schit, cu ulterioara acordare a dreptului de a purta cruce de aur.

Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova i-au coliturghisit: Protoiereului mitrofor Pavel Vuluță, Protopopul bisericilor din raionul Drochia, PC Arhimandrit Sava (Marin Cvasnâi), duhovnicul mănăstirii de călugărițe „Sf. Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r. Drochia și a schitului de călugărițe „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din sect. Odaia, s. Miciurin, r. Drochia și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, Arhimandritul Sava (Marin Cvasnâi), duhovnicul mănăstirii de călugărițe „Sf. Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r. Drochia și a schitului de călugărițe „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din sect. Odaia, s. Miciurin, r. Drochia, a fost decorat cu dreptul de a purta mitra.

În timpul serviciului divin, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a hirotonit în treapta de ierodiacon pe monahul Ioan (Victor Cojocari), pe seama schitului de călugărițe „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din sect. Odaia, s. Miciurin, r. Drochia.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjorul bisericii cu citirea celor patru evanghelii și sfințirea unei noi troițe înălțate în curtea schitului. Iar, mai apoi, Mitropolitul a oficiat un parastas la mormântul Protoiereului Ghenadie Marian, fost slujitor al schitului.

Spre final, Arhipăstorul a adresat un cuvânt de felicitare obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit Vladimir a efectuat o vizită pastorală la Mănăstirea de călugărițe „Sf. Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r. Drochia, pentru a o înscăuna pe monahia Vasa (Veronica Balan) în funcția de egumenă a acestei mănăstiri, cu dreptul de a purta crucea de aur și toiag de egumenă.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
371

A avut loc prezentarea broșurii Sufletul Moldovei Creștine – Mănăstiri și schituri – broșură și ghid video pentru pelerini

Miercuri, 28 aprilie, la Reședința mitropolitană a avut loc prezentarea broșurii Sufletul Moldovei Creștine – Mănăstiri și schituri – broșură și ghid video pentru pelerini. Evenimentul a avut loc în prezența ÎPS Mitropolit Vladimir și cu participarea ostenitorilor acestei lucrări: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea din Capitală și a Dl Serghei Morozan. Lucrarea […]


Foto