ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica în construcție cu hramul în cinstea Sfintelor Femei Mironosițe din sectorul Botanica al Capitalei

577

Marți, 15/28 septembrie, în ziua după-prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a liturghisit la biserica în construcție cu hramul în cinstea Sfintelor Femei Mironosițe din sectorul Botanica al Capitalei.

Din soborul de preoți au făcut parte: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopopul sectorului II, Chișinău, Prot. mitr. Roman Surugiu, parohul sf. lăcaș și un sobor de slujitori.

Slujba arhierească a reunit în rugăciune credincioșii comunității, printre care și ctitorii și binefăcătorii noii biserici, ce s-au rugat într-un gând și au mijlocit în fața Sfinteler Mironosițe ajutor și ocrotire cerească.

În timpul Vohodului mic, parohul bisericii Prot. mitr. Roman Surugiu în semn de recunoștință arhipăstorească pentru munca depusă, s-a învrednicit a primi din partea Mitropolitului, dreptul de a săvârși Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic și până la Tatăl Nostru. Iar, clericul bisericii, preotul Petru Rotaru a fost decorat cu dreptul de a purta camilafca.

Câțiva ctitori și binefăcători, în semn de recunoștință pentru aportul adus la edificarea bisericii, au primit alese distincții bisericești.

Arhipăstorul a apreciat în adresarea sa osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș.

În  încheiere, părintele-paroh Roman a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prima slujire arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,
Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
717

În duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 17 ianuarie 2021, în duminica dinaintea Botezului Domnului și în ziua pomenirii celor 70 de apostoli, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a liturghisit în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Alături de Ierarh, a coliturghisit slujitorii Catedralei, în prezența creştinilor veniţi la rugăciune. În timpul Sfintei Liturghii au […]


Foto