Mitropolit Onufrie al Kievului s-a adresat lui Putin din cauza situației de la Mariupol

862
Preafericitul Mitropolit Onufrie a cerut președintelui Federației Ruse să permită retragerea civililor și apărătorilor Mariupolului pe teritoriul controlat de Ucraina.

Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine s-a adresat președintelui Federației Ruse Vladimir Putin în legătură cu situația din orașul Mariupol și i-a cerut să permită retragerea militarilor și civililor din zona ostilităților pe un teritoriu sigur, relatează publicația news.church.ua.

„Datoria mea pastorală este să vă rog să oferiți o posibilitate tuturor celor care doresc să părăsească orașul Mariupol – atât civililor, cât și militarilor. În orice moment, în diferite războaie, părțile opuse au găsit posibilitatea să-și manifeste umanismul. Știm că Federația Rusă a acționat de mai multe ori ca intermediar în Siria în scopul evacuării combatanților încercuiți”, a accenuat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„În această ordine de idei, sperăm că veți cădea de acord, creștinește, cu procedura de extragere a garnizoanei ucrainene de la Mariupol și să oferiți civililor, polițiștilor, grănicerilor și militarilor înconjurați posibilitatea de a intra pe teritoriul controlat de Ucraina sau teritoriul țărilor terțe. Multe țări vor considera o onoare posibilitatea să medieze această operațiune. Vă rog să alegeți pe oricare dintre ei în numele lui Hristos cel Înviat”, a adăugat Preafericitul Părinte Mitropolit.

UJO a scris mai devreme despre declarația Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu privire la disponibilitatea sa să organizeze o procesiune religioasă la Azovstal pentru a salva oamenii.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
716

Mitropolitul Vladimir a decorat un grup de ctitori și binefăcători ai bisericii în construcție „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul Raional din Criuleni

Joi, 2 septembrie 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană pe părintele Ioan Țuțuianu, paroh al bisericii în construcție „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul Raional din orașul Criuleni, însoțit de un grup de ctitori și binefăcători. Pentru activitate sârguincioasă spre binele Bisericii, Mitropolitul a înmânat următoarele distincții: Andronic Roman – ordinul […]