Mitropolit Onufrie al Kievului s-a adresat lui Putin din cauza situației de la Mariupol

200
Preafericitul Mitropolit Onufrie a cerut președintelui Federației Ruse să permită retragerea civililor și apărătorilor Mariupolului pe teritoriul controlat de Ucraina.

Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine s-a adresat președintelui Federației Ruse Vladimir Putin în legătură cu situația din orașul Mariupol și i-a cerut să permită retragerea militarilor și civililor din zona ostilităților pe un teritoriu sigur, relatează publicația news.church.ua.

„Datoria mea pastorală este să vă rog să oferiți o posibilitate tuturor celor care doresc să părăsească orașul Mariupol – atât civililor, cât și militarilor. În orice moment, în diferite războaie, părțile opuse au găsit posibilitatea să-și manifeste umanismul. Știm că Federația Rusă a acționat de mai multe ori ca intermediar în Siria în scopul evacuării combatanților încercuiți”, a accenuat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„În această ordine de idei, sperăm că veți cădea de acord, creștinește, cu procedura de extragere a garnizoanei ucrainene de la Mariupol și să oferiți civililor, polițiștilor, grănicerilor și militarilor înconjurați posibilitatea de a intra pe teritoriul controlat de Ucraina sau teritoriul țărilor terțe. Multe țări vor considera o onoare posibilitatea să medieze această operațiune. Vă rog să alegeți pe oricare dintre ei în numele lui Hristos cel Înviat”, a adăugat Preafericitul Părinte Mitropolit.

UJO a scris mai devreme despre declarația Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu privire la disponibilitatea sa să organizeze o procesiune religioasă la Azovstal pentru a salva oamenii.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
794

Sfânta Liturghie din a VII-a Duminică după Rusalii, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică, 26 iulie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, din această duminică, a VII-a după Rusalii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce […]


Foto