Mitropolit Onufrie al Kievului s-a adresat lui Putin din cauza situației de la Mariupol

1390
Preafericitul Mitropolit Onufrie a cerut președintelui Federației Ruse să permită retragerea civililor și apărătorilor Mariupolului pe teritoriul controlat de Ucraina.

Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine s-a adresat președintelui Federației Ruse Vladimir Putin în legătură cu situația din orașul Mariupol și i-a cerut să permită retragerea militarilor și civililor din zona ostilităților pe un teritoriu sigur, relatează publicația news.church.ua.

„Datoria mea pastorală este să vă rog să oferiți o posibilitate tuturor celor care doresc să părăsească orașul Mariupol – atât civililor, cât și militarilor. În orice moment, în diferite războaie, părțile opuse au găsit posibilitatea să-și manifeste umanismul. Știm că Federația Rusă a acționat de mai multe ori ca intermediar în Siria în scopul evacuării combatanților încercuiți”, a accenuat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„În această ordine de idei, sperăm că veți cădea de acord, creștinește, cu procedura de extragere a garnizoanei ucrainene de la Mariupol și să oferiți civililor, polițiștilor, grănicerilor și militarilor înconjurați posibilitatea de a intra pe teritoriul controlat de Ucraina sau teritoriul țărilor terțe. Multe țări vor considera o onoare posibilitatea să medieze această operațiune. Vă rog să alegeți pe oricare dintre ei în numele lui Hristos cel Înviat”, a adăugat Preafericitul Părinte Mitropolit.

UJO a scris mai devreme despre declarația Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu privire la disponibilitatea sa să organizeze o procesiune religioasă la Azovstal pentru a salva oamenii.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
1572

În Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul) PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Mănăstirea Curchi

În Duminica a IV-a din Postul Mare, cea închinată Sfântului Ioan Scărarul, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Curchi. Aceasta Duminică, prin conținutul și semnificația ei duhovnicească, urmează în mod firesc Duminicii închinate Sfintei Cruci, și anticipează, prin postul si rugăciunea pe […]