Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir adresat cadrelor didactice

885

Dragi profesori,

Buni și înțelepți dascăli,

Cu deosebită plăcere și recunoștință aduc un mesaj de omagiu pentru rostul și munca Dumneavoastră, o muncă titanică, demnă și fundamentală – educația.

Darul pedagogiei este unul divin, în acest sens Biblia ne spune că Dumnezeu „a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori şi învățători, spre desăvârșirea sfinților, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos” (Efeseni 4:11-12). Clement Alexandrinul în lucrarea „Pedagogul” ne oferă modelul suprem de Învățător – pe Iisus Hristos, care deși n-a avut diplomă, totuși i se spunea „Învățătorule” (Matei 8:19, 12:38, 19:16, 22:16). Așadar orice pedagog este un următor al lui Iisus și un desăvărșitor al activității învățătorești a Acestuia.

Îndemnăm cadrele didactice să preia modelul desăvârșit al Pedagogului, pe cel al lui Hristos care este „blând şi smerit cu inima” (Matei 11:29) și să desăvârșească lucrarea de modelare și formare a caracterului și personalității copiilor și a tinerilor.

Cu prilejul Zilei internaționale a educației și a celor ce activează în acest domeniu, manifestăm recunoștință tuturor educatorilor, învățătorilor, profesorilor și bibliotecarilor care profesează cea mai frumoasă artă – arta educației, după cum o numea Sf. Ioan Gură de Aur.

Adresăm cuvinte de felicitare și respect tuturor profesorilor ce seamănă valorile credinței, bunătății și a dragostei în inimile discipolilor, să aveți parte de elevi buni și de școală trainică în intenția de a educa și de a crește Oameni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cu arhierești și părintești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1265

PC Arhimandrit Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului ” din Căpriana a fost numit protopop al bisericilor din raionul Strășeni

Miercuri, 5 ianuarie 2022, prin decretul Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, PC Arhimandrit Filaret (Cuzmin), Starețul Sfintei Mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni a fost numit protopop al bisericilor din raionul Strășeni. În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Mitropolitul Vladimir a subliniat: „Este un nou început pentru activitatea bisericească, pastorală și […]