Milostenia, expresia iubirii pentru semenii tăi

838

Joi, 11 ianuarie 2018, în frumoasă zi, plină de căldura duhovnicească, când pomenim pe Sfinții 14000 de prunci uciși de Irod, îndemnându-ne la mai multă rugăciune, milostenie pentru ajutorarea celor aflați în suferință, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și NisporeniProtoiereul Rostislav, parohul bisericii „Sfântul Gheorghe” din s. Bravicea, raionul Călărași, membru al Sectorului Eparhial, Relații Culturale, cu sprijinul creștinilor mărinimoși din sat, a mers cu un act de binefacere la azilul de bătrâni din or. Călărași.

La această acțiune de caritate au participat și Protopopul raionului Călărași, Protoiereul Grigore DODONPreotul Oleg CELMEA din Peticeni și Protoiereul Ghenadie PETRICIUC, din Sipoteni.

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viaţa creştină şi pentru fiecare dintre noi. Protopopul Grigore și Părintele Rostislav au ţinut să mângâie cu cuvinte de învăţătură şi sfaturi părinteşti pe bătrânii azilului şi pe colaboratori, îndemnându-i să deschidă larg inimile, lăsându-l pe Iisus Hristos să intre în cămara sufletului. Totodată Părintele Protopop a săvârșit un Te Deum de sănătate pentru colaboratorii azilului și omagiata Elena. În continuare colindătorii au slăvit Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, aducându-i omagiu prin cele mai frumoase colinde, iar bătrânilor azilului li s-au oferit cadouri cu Nașterea Dumneului. Cu lacrimi în ochi, aceste persoane nevoiaşe au primit și bucatele pregătite de gospodinele din aceste parohii. Ei au mulţumit cu mult respect pentru masa oferită. La rândul său, directorul azilului, Dna Nina TATARCIUC, a mulțumit oaspeților pentru milostenie, a mărturisit că acești oameni sărmani se bucură nemărginit de asemenea acțiuni de caritate și de cuvintele duhovnicești adresate cu multă dragoste de către fețele bisericești, mai ales, în cazul lor, cînd nu mai pot merge la biserică.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole postate de același autor
232

Cea a toată lumea Înălţare a Cinstitei și de Viaţă făcătoarei Cruci sărbătorită în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

Vineri, 27 septembrie 2019, Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a sărbători Marele Praznic al Înălţării Cinstitei şi de Viaţă Făcătoarei Cruci. Sfînta Liturghie a fost săvârșită de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul Episcop PETRU, înconjurat de soborul de preoți şi diaconi ai […]