Mesajul de felicitare al ÎPS Mitropolit Vladimir adresat Prot. mitr. Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, cu prilejul aniversării a 45 de ani de viață pământească

1157
Protoiereul mitrofor Octavian Moșin, paroh al bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Chișinău și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, împlineşte vineri, 3 iunie 2022 – 45 de ani de viață pământească. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, i-a transmis Preacucerniciei Sale un mesaj de felicitare.

 

Preacucernicia Voastră,

Cu ocazia aniversării celor 45 de ani de viață pământească, vă adresăm cele mai sincere și mai frumoase felicitări, urându-vă să rămâneți și în continuare acel slujitor demn, corect și smerit, pe care am reușit să-l cunoaștem de-a lungul timpului.

Pe parcursul activității sfinției voastre în cadrul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, V-ați recomandat ca un preot înțelept, un teolog erudit și un om întotdeauna gata să ajute celor aflați în nevoi și suferințe.

Prin aceste calități ați câștigat respectul confraților slujitori și al enoriașilor, cărora ne alăturăm și noi, rugându-ne Bunului Dumnezeu să vă înzestreze și în continuare cu credinţă nestrămutată, răbdare și voință pentru a lucra mai departe cu dragoste, înțelepciune și cumpătare la via Domnului.

Fie ca sfintele bucurii tainice ale lucrării în slujba Cuvantului lui Dumnezeu, pe care ați arătat-o pe parcursul vieții, să se pogoare în sufletul și în viața dumneavoastră, dăruindu-Va roade alese și binecuvântate.

 

Cu arhierești binecuvântări,

 † VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 

***

Părintele Octavian Moșin s-a născut la 3 iunie 1977, în orașul Drochia, într-o familie de intelectuali. Absolvă liceul Teoretic „B. P. Hașdeu” din localitate, după care urmează Academia Teologică din Chișinău.

Fiind pasionat de poezie și literatură, studiază la facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova. A urmat programe de master în teologie, filozofie și asistență socială.

În anul 2010 susține teza de doctor în teologie la Universitatea „L. Blaga” din Sibiu, România. Activează și colaborează la diverse publicații bisericești și laice din republică. Este cadru didactic la USM și la alte instituții de învățământ superior. Conduce un Centru social bisericesc și Asociația Studenților Creștin Ortodocși.

Recent a susținut cu succes teza de doctor în filosofie la Universitatea de Stat din Moldova.

Este autor a zeci de studii și articole de specialitate. Este implicat în proiecte mass-media și de asistență socială. A organizat și participat la numeroase întruniri științifice desfășurate în țară și peste hotare.

Din anul 2001 este hirotonit preot și slujește la capela studențească „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, concomitent administrând lucrările de edificare a unui locaș sfânt în localitatea Dumbrava din preajma Chișinăului.

 

Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1087

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat un Parastas pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Vasile Panas

Miercuri, 13 ianuarie, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat un Parastas la biserica „Sfânta Treime” din Capitală, pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Vasile Panas. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii […]