Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit la biserica cu hramul în cinstea ” Sfintei Cuvioase Parascheva” din s. Văsieni, r-nul. Ialoveni

990

Miercuri, 27 octombrie 2021, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca și Vicar Mitropolitan a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul în cinstea „Sfintei Cuvioase Parascheva” din s. Văsieni, r-nul. Ialoveni.

Alături de Preasfinția Sa au înălțat Sfinte rugăciuni: Prot. mitr. Anatolie Stefanov, protopop de Ialoveni, Prot. mitr. Pavel Vuluță, protopop de Drochia, Prot. Eugen Sprincean, parohul bisericii împreună cu clerici ai Eparhiei Chișinăului, dar și creștini din diverse localități.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Radu Mîțu, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de preot.

După Sfânta Liturghie a urmat tradiționalul înconjor al Bisericii cu citirea celor patru evanghelii urmat de un Te-deum de Slavă și Mulțumire adus Preasfintei Treimi, Sfintei Cuvioase Parascheva și tuturor Sfinților pentru mila și darul revărsat peste această parohie și enoriașii ei.

Preasfințitul Ioan a felicitat pe toți participanții la această bucurie duhovnicească, cu prilejul praznicului Ocrotitoarei Moldovei și a bisericii din localitate – Sfânta Cuvioasă Maică Parascheva.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
820

Secretarul Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș a participat la o discuție organizată de Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, cu privire respectarea normelor epidemiologice și măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o discuție cu reprezentanții celor mai importante culte religioase creștine din Republica Moldova. Principalul subiect abordat a fost respectarea normelor epidemiologice pe întreg teritoriul țării, dar și modul în care ar putea fi adaptate unele practici religioase la măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19. Având încredințarea ÎPS Mitropolit Vladimir, […]


Foto